Stor vildrede om pensioner

To ud af tre aner ikke, hvor meget de skal spare op til pension for at få kunne klare sig økonomisk i den tredje alder. Når vi søger råd, sker det hos venner og familie, ikke hos pensionsselskaberne.

Foto: Claus Fisker. Mere end to ud af tre ved ikke, hvor meget de skal spare op til pension.
Læs mere
Fold sammen

Vi sparer op i blinde, når pengene til pension afsættes. Og når vi søger råd, sørger vi familien eller venner. Derimod stoler vi ikke så meget på hverken pensionsselskaberne eller bankerne.

Det viser en ny undersøgelse som Accenture har foretaget blandt 8.112 personer på tværs af 15 lande. Danmark er dog ikke med i undersøgelsen.

Resultaterne vis, at mere end ni ud af ti erkender, at de er nødt til at spare op til pension. Men to tredjedele ved ikke, hvor meget de rent faktisk skal afsættes for at kunne leve et ordentligt liv pensionist.

De gode råd kommer også fra en lidt anden kant. Banker og pensionsselskaber bliver ikke regnet som uvildige.

Derfor er det venner og familie eller uafhængige økonomiske rådgivere de fleste går til, når de vil vide mere om pension.

”Den internationale undersøgelse svarer godt til billedet i Danmark, idet danskerne kun i begrænset omfang benytter økonomiske rådgivere. De fleste kunder synes, at de eksisterende pensionstilbud er forvirrende og selve produkterne er komplekse,” siger Bent Dalager. siger Bent Dalager, som er øverste ansvarlige for Accentures rådgivning inden for den finansielle sektor i Norden.

"Pensionsselskaberne har stadig vanskeligt ved at nå kunderne med relevant rådgivning. De skal blive bedre til at forholde sig til både nuværende og potentielle kunders situation og søge nye, interaktive måder at give dem den rådgivning, som de reelt har brug for,” siger Bent Dalager.

Han fremhæver, at bankernes troværdighed er faldet kraftigt efter finanskrisen. I den sammenhæng er pensionsselskaberne ligeledes blevet ramt, og de skal derfor arbejde på at øge kundernes tillid.