Stor interesse for danske sommerhuse

Godt vejr, fornuftige priser og gunstig tysk ferieperiode skærper interessen for danske sommerhuse.

Foto: Henning Bagger

Der er igen kommet fart på udlejningen af danske sommerhuse efter flere sløje år, skriver Jyllands-Posten.

Udlejningsbureauerne melder om travlhed og mulighed for måske endda at overgå rekordåret i 2007, hvis den nuværende udvikling fortsætter.

Det er både danske og tyske turister, der i stigende grad vælger et dansk sommerhus eller feriebolig.

»2014 kan blive det bedste år for feriehusudlejning nogensinde. Vi har mere travlt end i flere år, og med det nuværende tempo kan vi nærme os eller slå rekorden. Vi har allerede fået markant flere reservationer, så der er lagt en solid bund. Juli bliver imidlertid afgørende, da det er den absolutte højsæson,« siger Kaj Frederiksen, der er administrerende direktør i Sol & Strand og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

En af grundene til udviklingen er sidste års højsommer, der var usædvanlig varm og tør og gjorde, at mange gæster fik en god oplevelse i det danske ferieland, hvilket har fået en del til at vælge samme ferieform i år, ligesom de har spredt budskabet til andre forbrugere.

»Samtidig har det været en varm og mild forsæson. Sidste år var der sne på Bornholm i påsken, men det var fint vejr i år. Det skærper interessen for at tage i sommerhus,« siger Kaj Frederiksen til Jyllands-Posten.