Største fald i boligpriser i 50 år

De danske boligpriser står over for nye prisfald, forventer økonomer, og tallene for 2009 bliver rigtigt slemme for boligsælgere.

Foto: Arkivfoto: Mogens Ladegaard. Flere områder af landet, som endnu ikke har været hårdt ramt af prisfald, kan vente stærkt faldende priser den kommende tid.
Læs mere
Fold sammen

En tredjedel af de øverste chefer i ejendomsmæglerkæden Home forventer, at priserne i 2009 vil falde med mindst 10 procent, viser ejendomsmæglerkædens egen opinionsundersøgelse. Blandt de mest pessimistiske er 6 pct. som forudser, at der skal barberes endnu en femtedel af prisen i år, skriver Børsen.

Særligt i områder, som Køge, Vordingborg, Ringsted, Hornbæk og Hørsholm - der endnu ikke har været så hårdt ramt af prisfald - forventer mæglercheferne, at priserne stadig mangler et skub, før de rammer bunden.

Hos Danske Bank forudser økonom Tore Damgaard Stramer, at huspriserne på landsplan vil falde med 12 procent i 2009 og 4 procent i 2010, før priserne rammer bunden.

»Der er ingen tvivl om, at vi i 2009 vil opleve det største år-til-år fald i huspriserne i mere end 50 år. Når det så er sagt, så mener vi også, at vi har lagt det værste bag os. Får vi ret i vores prognose, vil boligpriserne ved udgangen af 2010 være faldet med 20 procent siden toppen i sommeren 2007,« siger Tore Damgaard Stramer.

Han pointerer, at huspriserne formentlig kun skal falde 5-6 procent fra dagens niveau, før bunden er nået. Dermed er den største portion af faldet allerede fortæret, og ifølge Homes tal er køberne også så småt vendt tilbage på markedet.