Størst prisfald i Kronprinsens by

De største rabatter på boligmarkedet kan findes omkring kronprinsparrets bolig og Dronningens sommerresidens.

Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen. Fredensborg - hvor Kronprinsparret residerer for tiden - oplever de største afslag i boligpriserne.
Læs mere
Fold sammen

Boligsælgere over hele landet må justere priserne for at få afsat huset eller lejligheden, så længe markedet er nede i en bølgedal. Selv om nye tal tyder på, at afslagene ikke er så voldsomme som tidligere, så må mange sælgere gå på kompromis med den første udbudspris, og særligt grelt er det for sælgerne i nogle dele af Nordsjælland:

De grønne områder nord for København er nemlig genstand for landets største gennemsnitlige nedsættelser af salgsprisen, og i toppen af listen ligger havnebyen Hundested og Fredensborg. Det viser nye tal fra Boliga.dk.

Flere steder i Fredensborg er der barberet tæt på 40 procent af salgsprisen. Størstedelen af hussælgerne i byen har i øvrigt fulgt det kriseramte marked og sat prisen ned. Næsten 70 procent af sælgerne har skåret i salgsprisen. Fredensborg Slot er ikke bare sommerbolig for Dronningen og Prinsen, men fast bolig for Kronprinsen, Kronprinsessen samt prins Christian og prinsesse Isabella, indtil familiens kommende bolig på Amalienborg er færdigrestaureret.

Læs også: Årets største boligafslag

I såvel Fredensborg som Hundested dumper sælgerne gennemsnitligt prisen med 17 procent på villaer og rækkehuse, mens rigmands-enklaver som Rungsted, Charlottenlund og Gentofte følger tæt efter med prisnedsættelser på henholdsvis 16,6 og 15,5 i snit.

På en top ti-liste over de største gennemsnitlige nedsættelser finder man kun tre postnumre, der ikke har hjemme nord for Hovedstaden, nemlig Vinderup, Kerteminde og Nordborg.

Læs også: Boligsælgere slår mindre af prisen