Stigende salg af boliger til over ti mio. kr.

Huse og lejligheder i den høje ende af prisskalaen er igen ved at blive eftertragtet. Det er salget af boliger til over ti millioner kroner, som går hastigt frem især på grund af den lave rente.

Der er nu kommet gang i salget af store og dyre villaer og lejligheder i københavnsområdet. ?Arkivfoto: Mathias Løvgreen
Læs mere
Fold sammen

Dyre huse i Hellerup, Gentofte, Klampenborg og andre af landets mest eksklusive steder går igen som varmt brød. Det er især villaer, men også rækkehuse, og enkelte lejligheder, som koster mere end ti millioner kroner, der igen sælges en del af, efter salget af netop denne type boliger har stået stille i flere år.

Ejendomsmæglerkæden Home har solgt dobbelt så mange boliger til over ti millioner kroner i de første tre måneder af i år sammenlignet med samme periode sidste år.

Hos EDC Mæglerne siger kommunikationschef Jan Nordmann, at også de mærker en klar fremgang i salget i de dyre dele af Nordsjælland, hvor et standardhus let koster mellem fem og otte millioner kroner.

»De meget dyre huse sælges der også flere af, men markedet for dem er generelt meget lille. Men ser vi på boliger over eksempelvis fem millioner kroner, så er salget alene hos os steget fra 58 sidste år til 93 i år, når perioden fra nytår til 17. april sammenlignes,« siger Jan Nordmann fra EDC, som typisk sælger hver femte bolig i hovedstadsområdet.

Også ejendomme i den absolutte superklasse er begyndt at rykke på sig. Her har Home solgt én villa til over 30 millioner kroner.

Der er enkelte lejligheder blandt de solgte boliger over ti millioner, men ellers er der tale om villaer og rækkehuse i klassiske liebhaverområder som Hellerup, Gentofte og Klampenborg – men også en enkelt ejendom i Værløse er på listen over de dyreste handler indtil nu.

»Vi mærker igen, at såvel kunder her fra landet samt kunder fra udlandet er villige til at spendere endog meget flotte priser på AAA-beliggenheder,« siger indehaver Arne Skafdrup fra Home Charlottenlund, som de seneste måneder har solgt huse til nedrivning på grunde mellem 1.200 til 1.400 kvadratmeter til mellem 11 og 12 millioner kroner. Her vil køberne efterfølgende bygge boliger til mellem ti og 15 millioner kroner.

Også markedet for de dyreste ejerlejligheder går frem. Dyreste lejlighed er solgt til knap 68.000 kroner per kvadratmeter. Otte ud af ti af de dyre ejerlejligheder sælges i København og på Frederiksberg. En del er solgt i Københavns Nordhavn, hvor der lige nu bliver opført og solgt nye projektlejligheder i den dyreste prisklasse, blandt andet i Silo’en, hvor priserne er helt oppe i den pebrede ende, og typisk på mellem ti og 30 millioner kroner.

Forklaringen bag fremgangen er især større optimisme, men den lave rente betyder også meget.

»Men priserne i det dyre segment er ikke for alvor kommet op, så kunderne føler ofte, at de kan gøre en god handel,« siger Arne Skafdrup, som lige nu har landets næstdyreste villa til salg. Det er »Oktanten« i Hellerup til 68 millioner kroner.

Laes mere