Stensikker besparelse for villa-ejere

Verdens bedste sparetip for boligejere er at tjekke isoleringen - især hvis villaen har krybekælder.

Isolering af boligen er en forrygende god investering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

En analyse udarbejdet af magasinet Gør Det Selv viser, at man som ejer af et almindeligt hus på 150 kvadratmeter, der er opvarmet med oliefyr, får forrentet sin investering med 276 procent, hvis man isolerer krybekælderen.

På samme enkle måde kan man hente yderligere besparelser ved at isolere hulmuren, loftet eller husets varmerør.

”Da vi gik i gang med denne analyse, håbede vi på, at vores beregninger ville få overbevist danske husejere om, at efterisolering af huset er en vanvittig god investering. Men at det ligefrem er verdens bedste investering, overraskede faktisk også os på redaktionen,” siger Rune Michaelsen, chefredaktør på magasinet Gør Det Selv.

”Det er ikke engang fordi, der er tale om stor hokus-pokus,” forklarer Rune Michaelsen. ”Det kræver blot lidt erfaring med gør-det-selv-projekter, så kan du selv udføre isoleringsarbejdet, og bagefter glæde dig over, at du har gjort dit livs investering. Men selv hvis du vælger at lade professionelle håndværkere stå for isoleringsarbejdet, er der tale om en god forrentning,” siger han.

Analysen i Gør Det Selv viser i øvrigt, at en husejer kan se frem til en forrentning på op til 53 procent af investeringen, hvis man efterisolerer en hulmur. En efterisolering af loftet kan give op til 47 procent forrentning – men den ubetinget bedste investering er altså at få isoleret en uisoleret krybekælder.

Udgiften til isoleringsmaterialer er ca. 8.300 kroner, men besparelsen er helt fantastisk: 22.900 kroner pr. år i kraft af sparet udgifter til fyringsolie på magasinets modelhus på 150 kvadratmeter med oliefyr.

Det lyder jo vanvittigt, og redaktionen på Gør Det Selv var også helt målløse over resultatet, men den skulle være god nok. Analysens beregninger er udført i samarbejde med Dansk Bygningsundersøgelse, Rockwool og magasinet Penge & Privatøkonomi.