Status fra Strandvejen: Bud på Danmarks dyreste villa

Lave boligrenter og stigende aktiekurser har nu også sat skub i den tunge del af det danske boligmarked. Liebhavermægler fra Klampenborg melder om fremgang og bedre tider på Strandvejen.

Kristian Lützau har syv af de 17 dyreste ejendomme langs Strandvejen i sin stald - herunder Danmarks dyreste villa på Taarbæk Strandvej 24. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en tung periode i kølvandet af finanskrisen er der nu også kommet fart i sværvægterne på det danske boligmarked. Fra Strandvejen fortæller liebhavermægler Kristian Lützau, at der er sket et stemningsskifte i markedet for de helt tunge ejendomme.

»Tidligere har den tunge del af markedet, det vil sige ejendomme fra 20 millioner kr. og op efter, haft det rigtig svært, men nu er der kommet gang i gryden igen. Der er en helt anden interesse, end der har været tidligere,« siger Kristian Lützau.

Der er lige nu 25 ejendomme til salg i Danmark til over 25 millioner kroner. Heraf er de 17 placeret i det såkaldte whiskybælte - området, der traditionelt har landets dyreste huspriser.

Kristian Lützau har syv af de 17 dyreste ejendomme langs Strandvejen i sin stald - herunder Danmarks dyreste villa på Taarbæk Strandvej 24. Villaen kan erhverves for et svimlende beløb på 77,9 mio. kr. og har haft samme pris, siden det blev sat til salg i april 2011.

»Der er kommet bud på ejendommen, men det har bare ikke været på et niveau, hvor sælger har været frisk på det,« siger Kristian Lützau.

Villaen tilhører IT- og ejendomsinvestoren Peter Warnøe, der selv købte huset i 2006 for 35 millioner kr. og siden har sat det i stand.

Den største villahandel i danmarkshistorien blev foretaget i 2008 i Hellerup, da eksbokseren og forretningsmanden Hans Henrik Palm købte it-millionæren Erik Damgaards pragtvilla på Hambros Allé for 75 millioner kroner. Få måneder efter raserede finanskrisen det danske ejendomsmarked.