Statsrevisorer anklager Finansministeriet for at spare Skat i stykker

Statsrevisorerne anklager Finansministeriet for at have knækket Skat med urealistiske sparekrav.

Finansministeriet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Finansministeriet er medansvarlig for det kaos, der hersker i Skat. Sådan lyder anklagen fra statsrevisorerne ifølge Politiken.

Finansministeriets stadige krav om besparelser er en væsentlig del af forklaringen på de alvorlige problemer, som har fået skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at opfordre til en »national samling« for at redde Skat, vurderer formanden for Folketingets statsrevisorer, Peder Larsen (SF) ifølge avisen.

»Skat har for mange opgaver, der er for mange ambitioner, der skal opfyldes, som de måske ikke har de fornødne ressourcer til. Uanset om man skal sænke ambitionerne, eller man skal sørge for flere ressourcer, tror vi, at det er et spørgsmål, der kan være relevant at få Finansministeriet inddraget i,« siger Peder Larsen. Han mener, at Finansministeriet har pålagt Skatteministeriet opgaver, som ikke harmonerer med de opgaver, som Skat skal løse.

For nyligt kom det frem, at kriminelle tilsyneladende har lænset statskassen for 6,2 milliarder kroner, uden at Skat opdagede det. Desuden har Kammeradvokaten konstateret, at Skat har inddrevet gæld med ulovlige metoder, hvilket tvang skatteministeren til at standse inddrivningen helt.

Hverken finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) eller skatteminister Karsten Lauritzen (V) har ønsket at kommentere udmeldingen fra statsrevisorerne, skriver Politiken.