Stabile nordjyder slog eks-mestre

Segezha Packaging fra Nørresundby vandt med reserve og bliver stærkere i Landsfinale Vest.

To nordjyder beviste ved Kvalifikation Vest 2 for hold i ErhvervsBladet.dk’s DM i firmagolf på New Course i Himmerland Golf & Country Club, at der findes gode golfspillere mellem 40 og 50 år i Hirtshals Golfklub.

Bent H. Nielsen, 48 år, med spillehandicap 4, og Jan D. Fjerritslev, 45 år, med spillehandicap 5 - reguleret til 3/4 af deres normale handicap - præsterede nemlig at sende to tidligere danmarksmestre, Christian Honoré og Carsten Jørgensen fra hjem.dk, ud af turneringen med cifrene 4/3 - i en fourball high-low, hvor der kun var ét slag til forskel på de to hold.

Honoré og Jørgensen, der vandt DM i firmagolf for hold i 2005, havde nemlig begge spillehandicap 4.

Jan D. Fjerritslev var endda kun, for eneste gang i turneringen, reserve for Bent H. Nielsens normale makker og holdkaptajn fra Segezha Packaging A/S i Nørresundby, Jon Magnussen, handicap 4,5. Han var forhindret på grund af ferie i udlandet.

Alligevel havde Nielsen og Fjerritslev styr over matchen det meste af tiden. For eksempel var de syv up efter ti huller, men derefter kæmpede Honoré og Jørgensen sig så godt tilbage, at nordjydernes forspring skrumpede ind til to up efter 14. hul. Nærmere kom de til gengæld heller ikke - primært fordi Nielsen og Fjerritslev holede vitale puts, når de havde brug for det.

- Jo, vi puttede bedre end vores modstandere, men det var også nødvendigt, fordi de slog deres drives 50 meter længere end vores, forklarede Bent H. Nielsen, som også brillerede med sine lige drives - et resultat af, at han spiller meget, det vil sige tre-fire gange om ugen.

Han er desuden fast inventar på Hirtshals’ danmarksseriehold, hvor Jan D. Fjerritslev også lejlighedsvis træder ind som reserve.

Sjoveste matchform

- Vi er både arbejds- og golfkammerater, så vi kender hinanden ud og ind - både uden for og på golfbanen, forklarede reserven Jan D. Fjerritslev, hvis styrke altid har ligget i putningen - og også gjorde denne gang.

- Det rystede os aldrig, at vi ikke kunne matche vores modstandere fra teestedet, men det rystede derimod dem, at vi puttede så godt. Jeg synes, hulspil er den sjoveste matchform high-low overhovedet, så det kan ærge mig, at jeg ikke kan være med næste gang, hvor Jon Magnussen naturligvis træder ind igen, siger han.

Heller ikke den friske vestenvind på New Course kunne forstyrre de stabilt spillende nordjyder - fordi det som regel blæser endnu mere på deres hjemmebane i Hirtshals, tæt på Vesterhavet.

De tidligere danmarks- mestre anerkendte overmagten: »Jo, for dels holdt de bolden bedre i spil fra teestedet end os, og dels havde de begge styr på putningen,« sagde Christian Honoré.

En spændende udfordring venter Bent H. Nielsen og Jon Magnussen i Landsfinale Vest i Lübker Golf Resort 7. september - spændende, fordi denne bane kræver endnu større koncentration end New Course i Himmerland.

Sidstnævnte mestrede Bent H. Nielsen og hans reserve til fulde - så i stærkeste opstilling vil Segezha Packaging formentlig være et godt bud på en plads i DM-finalen.