Sparekassen Kronjylland laver alternativ til Totalkredit-lån

Kunderne i Sparekassen Kronjylland får nu et alternativ til Totalkredits omstridte realkreditlån.

Sparekassen Kronjylland barsler med et reelt alternativ til realkreditlånene fra samarbejdspartneren Totalkredit. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto, Pernille Bering

Det skal være muligt for kunderne i Sparekassen Kronjylland at finansiere deres bolig med et andet lån end Totalkredits omdiskuterede realkreditlån. Derfor er garantsparekassen i gang med at lave et reelt alternativ til realkreditlånet fra Totalkredit. Det melder Sparekassen Kronjylland ud på sin hjemmeside.

Beslutningen kommer i kølvandet på Totalkredits beslutning om at hæve sine bidragssatser per 1. juli 2016. De forhøjede bidragssatser kommer i forbindelse med Nykredits planer om at blive børsnoteret.

»De sidste par uger har vist os, at kunderne ønsker et alternativ til Totalkredits lån. Det vil vi gerne tilbyde,« siger Klaus Skjødt, administrerende direktør i Sparekassen Kronjylland.

Totalkredits beslutning om at forhøje bidragssatserne rammer mange danskere på privatøkonomien. Det har man mærket i sparekassen, og derfor arbejder man på at lave et reelt alternativ til Totalkredit-lånene.

»Vi lever af tilfredse kunder, og den sidste tid har vi haft en del utilfredse kunder. Det har vi set os nødsaget til at reagere på. Derfor har vi lavet et alternativ til lånene fra Totalkredit,« siger Klaus Skjødt.

Totalkredit er orienteret om garantsparekassens beslutning om at tilbyde alternative lån til eksisterende og kommende kunder. Men de alternative lån er ikke en opsigelse af samarbejdet med Totalkredit, understreger Klaus Skjødt.

Ingen omkostninger til kunderne

Selvom Sparekassen Kronjylland gennem 25 år har samarbejdet med Totalkredit om at finansiere danskernes boliglån, har garantsparekassen nu besluttet at skabe alternativet til lånene fra realkreditinstituttet. Det er kunder, der har optaget flekslån, som rammes hårdest af bidragsstigningerne. Derfor starter Sparekassen Kronjylland ud med at lancere et alternativt boliglån til Totalkredits flekslån.

»Det bliver lavet som et banklån, hvor man tager det pantebrev, man har i kreditforeningen og laver det om til et direkte pantebrev. Så får man det som et banklån med variabel rente. Selvfølgelig med en skarp rente,« fortæller Klaus Skjødt.

Hvor mange kunder, der vælger at hoppe fra Totalkredit-lånet til det nye alternative lån, har garantsparekassen ikke overblik over. Men kunderne skal ikke betale penge til Sparkassen Kronjylland for omlægningen.

»Vi kan ikke styre de omkostninger, andre tager. Men vi kan styre omkostningerne, vi selv tager. Den her bidragsforhøjelse er jo ikke noget, vi har haft indflydelse på, men vi har været i dialog med så mange utilfredse kunder, at vi gerne vil imødekomme dem. Derfor arbejder vi for en gangs skyld gratis,« siger Klaus Skjødt.

Sparekassen Kronjylland forventer, at det nye alternative boliglån er klar til kunderne indenfor få dage.