Spar ejendomsskatten - flyt på vandet

Se hvor billigt du kan blive husejer på vandet i en af Københavns havne.

Gør dine flydende boligdrømme til en realitet med en husbåd.

Her er du garanteret havudsigt og rige muligheder for at udleve friluftdrømmene, når bølgerne skvulper langs stævnen, og mågerne skriger højt over dæk.

Der er hverken en have, der skal passes, eller vægge, der deles med støjende naboer. Du slipper for at betale ejendomsskat, og som boligkaptajn kommer du stensikkert ikke til at bo som alle dine venner.

Lyder det som sød musik i dine ører, er der i øjeblikket mulighed for at udleve drømmen om at gå i seng under dæk og kokkerere i en kabys i eftertragtede havneområder.

Priserne er ifølge boligsiden Boliga.dk ligeså forskellige som på land, og oven i købsprisen skal udgifterne til en beboelsesgodkendt havneplads tilregnes.

Husbåde til salg i Danmark:

Rosita: Søndre Frihavn. 695.000 kroner

Rosita er navnet på landets billigste husbåd. Den ligger for øjeblikket i Søndre Frihavn, tæt på en maritim veninde: Den Lille Havfrue.

Når temperaturerne eller humøret er til det, er der direkte adgang til det store bassin fra bådens svømmeplatform, og ellers er der 40 indvendige kvadratmeter at opholde sig på.

Husbåden, der er bygget i stål, renoveret og isoleret, koster 695.000 kroner på Bolig Selvsalg. Det er dog ikke tilladt at bebo husbåden på dens nuværende havneplads.

Se husbåden her

Fontaine: Christianshavns Kanal. 3.045.000 kroner

I Christianshavns Kanal ligger landets næstbilligste husbåd, Fontaine.

Til en pris på 3.045.000 kroner kan du erhverve denne 110 kvadratmeter store husbåd, der oprindeligt er bygget i Frankrig i 1961.

Siden hen har båden gennemgået en stor renovering, så den i dag har dobbeltdøre direkte til kanalen og en stor afskærmet tagterrasse.

Se husbåden her

Husbåd: Holmen, København. 7.695.000 kroner

Bag Operaen i en af Holmens havnebassiner vugger Danmarks dyreste husbåd med en pris på 7.695.000 kroner.

Her er der mulighed for at sole sig i sommervarmen på en af bådens fire terrasser - eller skutte sig indendøre i brændeovnens skær, når vejret ikke viser sig fra sin bedste side.

Båden er totalrenoveret og fordeler sine 275 kvadratmeter på to plan.

Se husbåden her