Sommerhusenes priser holder stand

Mens danske boliger bliver billigere og billigere holder sommerhusene de fleste steder i landet stand og pris.

Foto: Foto: Jeppe Michael Jensen . Sommerhuspriserne holder stand.
Læs mere
Fold sammen

Gennem det seneste kvartal har priserne på fritidshuse holdt sig nogenlunde uændrede, mens de gennem det seneste år kun er faldet med fire procent. Kun, fordi huse og villalejligheder i den samme periode er faldet med 13 procent, og lejligheder er faldet med ni procent, viser tal fra Boligsiden.dk.

Der er dog forskel på prisudviklingen for fritidshuse fra område til område. Går man efter de største prisfald, skal man kigge efter sommerhus på Østsjælland eller i Københavns omegn, hvor fritidshusene er faldet med godt 12 procent det seneste år. Til gengæld er de steget lidt andre steder.

"Vores nye tal viser et prisfald på fritidshuse det seneste år. Men ser vi på de tre seneste måneder, er priserne stort set uændret. Faktisk har vi i sidste kvartal oplevet en prisstigning i enkelte områder, bl.a. er fritidshuse i Nordsjælland, København og på Bornholm steget lidt," siger Birgit Daetz, kommunikationschef for Boligsiden.  

Generelt er prisfaldene på helårsboliger inden for de sidste måneder begyndt at flade ud. I sidste kvartal faldt priserne på villaer, rækkehuse og villalejligheder således kun med 2,3 procent og 1,3 procent for ejerlejligheder, oplyser Boligsiden.dk.    

"Dog er der små forandringer at spore. Vi kan for eksempel se, at priserne på ejerlejligheder i København og omegn faktisk så småt er begyndt at stige. Det samme gør sig gældende for de nordsjællandske villaer, rækkehuse og villalejligheder,” siger Birgit Daetz.

Der er i dag 74.063 ejendomme til salg på Boligsiden.dk, hvilket er knap to procent flere end for et år siden. Antallet af udbudte lejligheder er dog faldet det seneste år med 20 procent, og med otte procent i sidste kvartal.