Sommerhuse går fri af skattefradrag

Regeringens planer om billigere håndværkere går udenom sommerhuse. Brancheforening vil have det ændret.

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som sommerhusejer skal man ikke glæde sig for meget over regeringens planer om at gøre håndværkerregningen fradragsberettiget. Forslaget gælder nemlig kun helårsbeboelse.

- Det vil gå ud over jobskabelsen i yderområder af Danmark, hvor der er mange sommerhuse, siger Carlos Villaro Lassen, direktør for Feriehusudlejernes Brancheforening.- Det er til skade for udlejningen af sommerhuse, som trænger til at blive moderniseret og energirenoveret, siger han.

Direktøren foreslår nu regeringen, at sommerhuse også bliver omfattet af aftalen.

- Så kan vi få opgraderet husene til udlejning, og der kan også skabes job i yderområder, hvor der er rigtig mange sommerhuse. Ledigheden er høj i det såkaldte Udkantsdanmark, påpeger Carlos Villaro Lassen.Hos Feriehusudlejernes Brancheforening er vurderingen, at forslaget i sin nuværende form vil gøre det dyrere at reparere sit sommerhus, fordi håndværkerregningen i helårsboligen kan give skatterabat og dermed blive mere attraktiv for håndværkerne.

På årsbasis er omsætningen på udlejningen af sommerhuse otte milliarder kroner. Der er omkring 200.000 sommerhuse i Danmark. Heraf udlejes cirka 35.000.

Der er 15 millioner overnatninger om året i udlejningsommerhusene.

/ritzau/