Solcelle-ejere får ekstraregning

Solcelle-ejerne skal betale for at sende strøm via el-nettet. Østjysk Energi har allerede sendt regning ud, og det vil brede sig, mener Energitilsynet.

Solcelle-ejere skal til at betale for at sende strøm på el-nettet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu må de danske solcelle-ejere holde for igen. Landets energiselskaber er på vej med en ekstra-regning til de mange tusinde ejere af solceller.

Det skriver dr.dk.

Hidtil har landets 49.000 ejere af solceller ikke betalt for at sende strøm via el-nettet, men det kommer inden længe.

Østjysk Energi i Odder har netop sendt en regning til 1.700 ejere af solcelleanlæg. De kan regne med at komme til at betale 600 kr. om året fra 2014 for et 6 kilowatt anlæg.

"Den logiske og korte forklaring er, at hvis alle udnytter netto-måler-ordningen og bruger nettet gratis til at gemme strøm fra sommer til vinter og fra dag til aften, så er der ingen penge til at drive nettet for," siger direktøren for Østjysk Energi Klaus Hansen.

Den nye afgift skal godkendes af Energitilsynet og her forudser afdelingschef Otto Skrubbeltrang, at den nye post på el-regningen vil brede sig.

Regningen vil kun gælde for dem, der har købt solcelleanlæg inden årets udgang. Derefter er loven ændret, så nye solcelle-ejere automatisk betaler for at bruge el-nettet.