Søren Faulis »heldigste optur« gav 8.200 procent i afkast

Medejerskabet af butikskæden Normal har været filminstruktøren Søren Faulis bedste forretning, men det er en anden investering, han fremhæver, når han skal beskrive den heldigste optur.

Søren Fauli, filminstruktør, fortæller i denne uges episode af »Dine Penge« blandt andet om rejsen fra en samfundsnassende punker til en ansvarlig liberalist. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

51,2 mio. kroner. Så meget stod der på bundlinjen i selskabet Dauli Films seneste årsregnskab. Selskabet tilhører filminstruktøren Søren Fauli, og det var medejerskabet af butikskæden Normal, der havde kastet de mange millioner af sig.

Men i denne uges afsnit af Berlingske Business’ podcast “Dine Penge” vil Søren Fauli hellere tale om en anden investering, når han skal nævne sin bedste af slagsen. En, der vel at mærke på en tiårig periode resulterede i et afkast på cirka 8.200 procent.

Find alle udsendelser fra Berlingske Business i din podcast-app og på Apple TV, på Spreaker.com eller via iTunes. Podcast fra Berlingske Business er sponsoreret af Nordea.

»På det sidste har det selvfølgelig været rigtig godt for mig at være med til at lave Normal. Men min heldigste optur var, at jeg var meget begejstret for Apple, og jeg var det meget tidligt. Da de lavede iPoden i 2003, da tænkte jeg »jeg køber sgu for 11.000 kroner Apple-aktier«. Det kunne jeg overskue. De aktier har jeg holdt fast i, indtil iPhone 5 kom (2012, red.). Da solgte jeg halvdelen af dem for 450.000 kroner. I dag har jeg stadig for 700.000 kroner.«

Vanvidsagtigt uansvarligt

Men Søren Faulis udgangspunkt lå egentlig ret langt fra både Apple og Normal. I 1980 blev han introduceret for punkmiljøet. På det tidspunkt var holdningen med Søren Faulis ord, at »vi har ingen fremtid, samfundet har skabt den situation, vi står i, og vi skal bare nasse på samfundet«.

»Det helligste var, at man skulle have socialhjælp og så gå ud og lave punk. Det var vanvidsagtigt uansvarligt, men det var det, der var oprøret mod det forbrugeriske samfund. Ligesom bare tage igen, hvad de tager fra os.«

Men så blev han introduceret for systemet i form af en socialrådgiver, der stillede krav. Det betød en ansøgning til først kunstakademiet og sidenhen filmskolen. Udklækket fra filmskolen og takket være en opfordring fra filminstruktøren Niels Gråbøl stiftede Søren Fauli sit eget firma.

»Fra den dag af har jeg ikke modtaget penge af det offentlige. Jeg har modtaget en lille smule filmstøtte, men meget af det, jeg har lavet, har dybest set været finansieret af privat vej.«

Et ændret forhold til penge

Fra punker til liberalist. Søren Fauli erkender, at han har taget en gevaldig privatøkonomisk og holdningsmæssig rejse.

»Mit forhold til penge har ændret sig fra, at jeg synes, at det var noget, samfundet skulle sørge for, at jeg fik, til at det er noget, jeg skal generere og give tilbage til samfundet og selvfølgelig også til mig selv.«

Filminstruktøren fortæller desuden om livet som selvstændig, om forbrugslån, »prangeluksus« og kloge penge i denne uges episode.

Find alle udsendelser fra Berlingske Business i din podcast-app og på Apple TV, på Spreaker.com eller via iTunes. Podcast fra Berlingske Business er sponsoreret af Nordea.