Snip, Snap, Svenstrup: Her bliver husene solgt med lynets hast

Er bryggerset nu også helt rigtigt? Kan vi rette fejlene i tilstandsrapporten? Og er den lokale folkeskole god nok?

I postnumrene i nærheden af Aalborg bliver huse solgt hurtigst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Der er mange spørgsmål, man både skal stille sig selv og svare på, når man er ved at købe hus. Men noget tyder på, at forstadsfolket ved Aalborg er handlekraftige.

For når det kommer til villaer og rækkehuse, er der postdistrikterne i nærheden af »Nordens Paris«, der har den største andel af lynsalg. Det viser en opgørelse fra den uafhængige boligside Boliga.*

Halvdelen af alle de solgte huse i Svenstrup J. nåede kun at være på markedet i under tre uger, mens det i Nørresundby, Aabybro og Aalborg SØ var to ud af fem villaer, der blev solgt med lynets hast.

Og når det kommer til spørgsmålet om, hvorfor køberne slår til så hurtigt, at halvdelen af de solgte villaer og rækkehuse i Svenstrup J. allerede kan fremvise en underskrift inden for de første tre uger, så er det ifølge den lokale mægler Henrik Bach Pedersen fra EDC Danebo en kombination af flere ting:

»Efterhånden som priserne er steget, er især mange unge mennesker begyndt at søge herud. Man kan næsten kalde Svenstrup for Aalborg Syd, og med motorvejen tæt på, er der hverken langt til centrum eller fx Kolding.«

»Der er dog også mange arbejdspladser i lokalområdet, og så er der mange flotte naturområder, hvis man vil ud på en cykel- eller gåtur,« siger Henrik Bach Pedersen til Boliga.

Odense med i top

Også i Odense M har køberne været klar til at slå til med det samme. Her var det også to ud af fem solgte huse, der røg hurtigt.

For landets to største byer ser andelen af lynsalg noget mindre prangende ud. Den højeste andel i et postnummer lige ved en af de to byer finder man i Aarhus N, der dækker over områderne Christiansbjerg, Trøjborg og Skejby, hvor det var i 34 procent af handlerne.

En tog- eller køretur fra hovedstaden finder man den største andel lynsalg i Slangerup, Ølstykke og Taastrup, hvor det var 28 procent af handlerne, der blev lukket på rekordtid.

Alle byer er dog med til at trække landsgennemsnittet op. For på landsplan er det 15 procent af de solgte villaer og rækkehuse i 2017, der blev solgt hurtigt. Dermed befinder flere byer sig også under snittet. Det drejer sig blandt andet om sønderjyske Rødding og nordsjællandske Rungsted Kyst.

Her kan du se, hvor mange lynsalg der er i din by

* Boliga har opgjort, hvor mange af de villaer og rækkehuse solgt i 2017, der blev solgt som lynsalg. Lynsalg er defineret som 'solgt på under tre uger'.