Skynd dig før de stiger: Lejlighed til en halv mia. eller palæ til 1,6 mia. kr.

I Singapore er den hidtil dyreste lejlighed sat til salg for 470 mio. kr., og i USA er det dyreste palæ sat til salg for 1,6 mia. kroner. Det er unægtelig noget andre priser end, hvad vi ser herhjemme.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Edgar Su

Det kan godt være, at vi herhjemme taler om, at lejlighedspriserne er på himmelflugt. Og at nationalbankdirektør Lars Rohde har manet til besindighed på nationalbankmaner ved at sige, at der hurtigt kan komme omslag i vejret.

Anderledes er perspektivet, når man hører om, hvad lejligheder kan udbydes til i Singapore. Her skal det retfærdigvis tilføjes, at det er i den absolutte højeste ende af boligmarkedet, hvor det kun ville være denne verdens velhavere, der har penge til at købe.

En treetageres penthouselejlighed på 64. etage i Singapores højeste bygning, Wallich Residence, ser ud til at blive den hidtil dyreste lejlighed landet i mange år. Der skal erlægges 72,6 mio. dollar (470 mio. kr.) for at købe herligheden. I prisen er inkluderet egen svømmepøl.

I Singapore vurderer analytikere, at et sådan salg er en test på om luksus-bolig-markedet er i en bedring. Priserne på den type boliger er nemlig siden 2013 faldet med 15-20 procent ifølge JLL rådgivning, der er en del af Jones Lang LaSalles globale ejendomsgruppe.

Gruppen øjner i en vending af markedet i Singapore i særlig grad i den øverste ende af markedet, hvor man forventer en stigning på tre til fem procent i indeværende år, siger selskabets direktør Chandran til nyhedsbureauet Reuters.

I hans optik er det ”fornuftige investorer”, der kommer til Singapore, hvis man sammenligner med de skyhøje priser ejendomme udbydes til i Hongkong og i Sydney i Australien. I Hongkong er ejendomspriserne tredoblet i løbet af det seneste årti, i Sydney fordoblet, mens de er steget med 29 procent i Singapore.

USA’s dyreste bolig sat til salg

Fortsætter vi den globale ejendomsrejse til vestkysten i USA – til Bel Air, Los Angeles – er den dyreste bolig netop blevet sat til salg, skriver Financial Times. Salgsprisen er på en kvart milliard dollars, hvilket i danske kroner svarer til godt 1,6 mia. kr.

For den pris får man en 3.500 kvadratmeter stor grund, 12 suiter, 21 badeværelser, et fitness-center, en swimmingpool, en biograf med plads til 40 gæster, en vinkælder, en slikbutik, et spa-værelse og en bowlingbane.

Med i prisen hører 12 biler som for eksempel en Rolls-Royce Dawn, en Ferrari 488, en 1936 Mercedes-Benz 540K og en Spyker C8.

Selv om efterspørgslen på ejendomsmarkedet i Los Angeles generelt er ganske pæn, så er det sjældent, at dramatiske høje priser, som denne ejendom er sat til, indfrier forventningerne, siger den californiske ejendomsmægler Selma Hepp til Financial Times.

Det seneste salg af denne kaliber, var salget af Hugh Hefners, ejer af Playboy, ejendom. Den blev i juni sidste år solgt for 105 mio. dollars. En pris, der menes at være den højeste, der nogensinde er betalt for en ejendom i Los Angeles.