Skuffende bud fik Realkredit Danmark til at standse flex-auktion

For første gang nogensinde opgav Realkredit Danmark onsdag fuldt ud at gennemføre en auktion over nye treårige realkreditobligationer. Buddene var simpelthen for ringe.

Danmarks næststørste realkreditinstitut havde onsdag planlagt at sælge realkreditobligationer for 2.720 mio.kr. til refinansiering af flexlån. Men Realkredit Danmark stoppede festen, da der var solgt for 1.900 mio. kr.

»Det er første gang, at Realkredit Danmark har gjort det. Vi følte ikke, at priserne var repræsentative for resten af markedet,« siger Christian Rosenstand, der er chef for RD Funding, til nyhedsbureauet Bloomberg.

Han siger, at det er uklart, hvorfor der pludselig var et mismatch mellem, hvad investorerne var villige til at betale, og hvad det Danske Bank-ejede Realkredit Danmark var villig til at acceptere for de treårige obligationer. Og auktionen stoppede, da man kunne se, at tilsvarende auktioner hos konkurrenten Nykredit gav bedre priser.

Chefanalytiker Anders Aalund fra Nordea Markets siger til Bloomberg, at en forklaring kan være de skærpede kapitalkrav til finanssektoren, der gør, at bankerne ikke i samme omfang som tidligere kan opkøbe egne realkreditobligationer, hvilket begrænser efterspørgslen.

Dertil kommer omfanget af nye udstedelser af realkreditobligationer.

»Der er 42 forskellige ISIN-koder (værdipapirkoder, red.), og nogle af dem bliver solgt over fem dage. Det bliver til omkring 1000 auktioner over to uger,« siger Anders Aalund til Bloomberg.

Boliglånsrente på vej mod nyt bundniveau