Skrottet kommission overvejede skattestigninger

Den fyrede pensionskommission havde planer om at foreslå højere skatter på flere områder. Det ville underminere Løkkes løfte om skattestop.

Tidligere formand for Pensionskommissionen, Torben M. Andersen, fortæller til Børsen, at kommissoriet overvejede skattelettelser. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Lars Løkke Rasmussen havde ikke siddet mange dage på statsministerkontoret, før han lukkede Pensionskommissionen. Stik mod statsministerens regeringsgrundlag, som slog fast, at ingen skatter eller afgifter må stige, overvejede kommissionen at foreslå skattestigninger. Det skriver Børsen.

Ifølge avisens oplysninger var en af hovedårsagerne til kommissionens lukning, at den ikke kunne leve op til Venstres skattestop.»Det ville være umuligt at gennemføre Pensionskommissionens arbejde uden at overveje skatteomlægninger,« siger Torben M. Andersen, tidligere overvismand og formand for Pensionskommissionen til Børsen.

Pensionskommissionen blev nedsat i foråret 2014 for blandt andet at finde løsninger på udfordringen med de omtrent 800.000 danskere, som ikke har nogen pension.

Det var de Radikales leder Morten Østergaard, som oprettede Pensionskommissionen, da han var skatteminister. Han ærgrer sig over, at den ikke får mulighed for at komme med sine anbefalinger.

»Man står jo tilbage med et indtryk af, at det er frygten for de løsninger, kommissionen kommer frem til, der fører til kortslutningen af arbejdet. Det er efter min mening ikke bare uansvarligt, men også en bedrøvelig tilgang fra en ny regering,« siger Morten Østergaard til Børsen.