Skattesmæk venter knap 800.000 danskere i næste uge

Flere tusinde danskere har ikke betalt deres skattegæld for 2014. De kan nu se frem til et ekstra skattesmæk, hvis ikke de betaler gælden senest 1. juli.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Hvis du har gæld i Skat fra sidste år, så er det en god idé at skynde sig at få betalt gælden ud.

Sker det ikke inden 1. juli, får du nemlig et ekstra skattesmæk, skriver tv2.dk.

Skat hæver således renten på skattegælden fra 2,9 procent til 4,9 procent - svarende til 7,4 procent før skat.

I alt har 790.000 danskere endnu ikke betalt deres skattegæld fra 2014, hvilket vil sige, at de i gennemsnit skylder godt 6.200 kroner til Skat. Med den nye rente stiger udgiften, og dermed ender skattegælden på godt 6.500 kroner.

»Har du penge på kontoen til at betale din skattegæld, er det en rigtig god forretning at betale nu frem for at vente til efter den 1. juli. Betaler du endnu højere renter af gæld i banken, kan det til gengæld være en bedre forretning fortsat at skylde pengene til Skat,« siger skatterådgiver Søren Bech til tv2.dk.

Mens renten hos Skat frem til 1. juli er en såkaldt dag til dag-rente, ændrer denne sig til en årlig rente. Det betyder, at hvis man betaler sin skattegæld senest 1. juli, så betaler man renter indtil betalingsdagen. Betaler man gælden efter 1. juli lægger Skat et rentetillæg på, som svarer til et år.