Skattereform truer store pensioner

Så gider vi ikke længere spare op til pension. Sådan kan beskeden lyde fra en af landets tre store lønmodtagerorganisationer til regeringen.

Der bliver mindre grund til at spare op til pension for de højtlønnede, hvis udligningsskatten i skattereformen vedtages, mener AC. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er Akademikernes Centralorganisation (AC), der rasler med sablen. Det sker, fordi regeringen vil indføre en ekstra skat på de store pensionsopsparinger. Det er den såkaldte udligningsskat.

Hvis den bliver indført, kan det få den konsekvens, at kravet om obligatorisk pensionsopsparing vil blive slettet fra mange overenskomster, lyder det fra AC til Børsen.

”Vores opgave er at forhandle gode ordninger hjem til vores medlemmer, og derfor vil vi blive nødt til at ændre de holdninger, således at det ikke længere skal være obligatorisk at spare op via arbejdsmarkedspensionsordninger” siger direktør i AC Martin Teilmann.

Han skønner, at omkring 60 procent af de 150.000 medlemmer i AC vil blive ramt af forslaget om en udligningsskat. Det drejer sig om personer, som arbejder som forskere, kontorchefer, direktører, økonomidirektører, gymnasielærere og ingeniører.

Pensionsbranchen er helt enig med AC i problemerne med den nye skat. Den vil gøre, at det i langt mindre grad kan betale sig for bedre lønnede og godt uddannede medarbejdere at spare op til pension, lyder det fra direktør i brancheorganisationen Forsikring & Pension, Carsten Andersen.