Skatteminister holder fast i betegnelsen boligskattestop

Regeringen mødes fredag med en lang række partier for at forhandle boligskat. Minister ønsker hurtig aftale.

»Der er nogle, der glæder sig til, at skatten skal sættes ned. Andre, der ellers kunne se skatten stige meget kraftigt, vil gerne have tryghed for, at det ikke sker, inden de køber en bolig«, siger Lauritzen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Ingen boligejere skal betale mere med de nye regler, end de stod til at skulle med de nuværende. Og der skal være tryghed for, at man kan blive siddende i den bolig, man har købt.

Sådan lyder to af de styrende principper for det udspil til fremtidens boligbeskatning, som regeringen har lagt frem, og som fredag er til forhandling i Finansministeriet.

Regeringen kalder sit udspil for et nyt og bedre boligskattestop. Men netop betegnelsen boligskattestop er blevet kritiseret af både eksperter og politikere fra andre partier siden præsentationen i sidste uge.

Der er slet ikke tale om et skattestop, lyder kritikken. Skatterne vil nemlig stige, både for fremtidens boligejere og også for de nuværende boligejere. De får ganske vist en skatterabat.

Men stiger værdierne af boligerne efter 2021, skal der betales mere i skat.

Skatteminister Karsten Lauritzen holder alligevel fast i betegnelsen "boligskattestop", da han fredag morgen møder op til forhandlingerne.

»Det er et nyt forbedret boligskattestop, vi har lagt frem. Men det betyder ændringer for rigtig mange mennesker.«

»Der er nogle, der glæder sig til, at skatten skal sættes ned. Andre, der ellers kunne se skatten stige meget kraftigt, vil gerne have tryghed for, at det ikke sker, inden de køber en bolig«, siger Lauritzen.

Skatteministeren mener, at forhandlingerne er med til at skabe en vis utryghed blandt boligejerne. Han ønsker derfor en hurtig aftale.

»Der er et vist pres på«, siger han.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti lader dog forstå, at der er et godt stykke vej til en aftale.

»Det er et kæmpe system og en kæmpe forhandling. Så det er svært at være meget konkret på nuværende tidspunkt«, siger skatteordfører Dennis Flydtkjær (DF).