Skattelettelser større end ventet

Der vanker langt flere penge til forbrug næste år end forventet på grund af regeringens skattereform.

Skattelettelserne til danskerne ser ud til at blive støre end ventet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Danskere med høje og lave indkomster får mere ud af VKOs skatteaftale, når man sammenligner med VK-regeringens oprindelige skatteudspil, der kom få uger før aftalen.

Det viser et nyt svar fra skatteminister Kristian Jensen (V) til Socialdemokraternes medlem af skatteudvalget Klaus Hækkerup, skriver Børsen.

Skattereformen indfases sådan, at den stimulerer væksten næste år, efter at den har været nede i kulkælderen i år. Derfor er aftalen underfinansieret med 14 mia. kr. næste år, og det er flere milliarder mere end det, der ligger i regeringens udspil.

Skatteaftalen betyder generelt, at de lave og høje indkomster står til de største relative gevinster. Til gengæld har regeringens tre tidligere skattepakker været rettet meget mod middelindkomster, der så må holde lidt igen nu.

Et par med to børn, hus og en samlet løn på 700.000 kr. får dog også noget mere ud af aftalen end i det oprindelige skatteudspil. Der er godt 7900 kr. ekstra til forbrug næste år svarende til en forbedring af rådighedsbeløbet på 1,9 pct., og det er næsten en fordobling af stigningen i forhold til regeringens udspil.

Et par med to børn og hus og en samlet løn på 1,1 mio. kr. kommer til at beholde 34.260 kr. mere i pengepungen efter skat, og det svarer til, at rådighedsbeløbet er forbedret med 5,7 pct.