Skattefri cykel?

Skattesystemet kan med fordel bruges til at få flere til at tage cyklen på arbejde eller i arbejdstiden, mener en stribe organisationer.

Foto: Foto: Søren Bidstrup. Lavere skat kan lokke flere til at cykle på arbejde.
Læs mere
Fold sammen

Novo Nordisk ser positivt på forslaget, mens der p.t. tegner sig et politisk flertal imod. Regeringen er splittet - men nu skal forslaget behandles af Skattekommissionen, skriver Børsen Fødevarer sundhed.

Hvis folkesundheden skal forbedres, og Danmark i fremtiden skal beholde titlen som en af verdens førende cykelnationer, bør skattesystemet bruges aktivt til at få endnu flere til at trampe i pedalerne.

Sådan lyder det fra en stribe organisationer, der bl.a. tæller Kræftens Bekæmpelse, Forbrugerrådet og Dansk Cyklist Forbund.

Konkret kommer de med tre forslag, der alle lægger op til, at virksomheder bør støtte medarbejdere i at vælge cyklen som transportmiddel, skriver Børsen.

Eksempelvis skal en arbejdsgiver kunne stille en cykel skattefrit til rådighed for medarbejderne til transport til og fra arbejde, og virksomheder skal kunne udbetale skattefri kilometerpenge til medarbejdere, der cykler mellem hjem og arbejde inden for en øvre beløbsgrænse fastsat af skattemyndighederne.

Læs også: De rige betaler skatte-gildet og Skattereform skal flytte 36 milliarder