Skat vil redde boligejere med flekslån

46.000 boligejere med flekslån står til så store skattesmæk næste år, at Skat nu ser sig nødsaget til at kontakte dem direkte for at hjælpe dem.

Foto: SIMON KNUDSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Boligejerne har det til fælles, at de har sat fradraget på deres flekslån mindst 30.000 kroner for højt. Det skriver Politiken. Det samlede skattesmæk for de 46.000 flekslånere bliver derfor på svimlende 770 millioner kroner, eller 16.700 kroner i snit per borger, hvis ikke de retter i deres forskudsopgørelser.

»Selv om vi flere gange i medierne har opfordret borgerne til at rette i deres forskudsopgørelser, er der fortsat mange, som ikke har styr på det her«, siger vicedirektør Richard Hanlov fra Skat.

Politiken skrev 17. marts, at flekslånere skal betale rekordstore 3 milliarder kroner tilbage i skat i år, fordi de ikke justerede deres rentefradrag efter den faldende fleksrente. Tværtimod blev det alt for høje fradrag automatisk videreført til forskudsopgørelsen for skatteåret 2010, selv om renten sidste år styrtdykkede til under 2 procent.

Nu må Skat konstatere, at der også næste år er risiko for store problemer for tusindvis af flekslånere, som heller ikke har ændret deres rentefradrag i år, hvor renten igen er langt lavere end det fradrag fra 2009, som er fortrykt på årets forskudsopgørelse.Når så mange danskere fortsat ikke har fået styr på deres skatteforhold, står det lysende klart, at mange flekslånere intet overblik har over deres økonomi, vurderer ph.d. Jesper Bo Jensen, ekspert i finansiel forbrugeradfærd hos firmaet Fremforsk:

»Mange ved simpelthen ikke, hvilket lån de har, og hvordan det fungerer. Da renten steg, var de overraskede over at få penge tilbage i skat, og nu bliver de tilsvarende overraskede, når de får et smæk. Skats aktion er helt nødvendig«, siger Jesper Bo Jensen.