Skat ved salg af fritidsgrund?

Er et lille kolonihavehus nok til at opnå skattefrihed?

kolonihavehus Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

? Jeg skal sælge min fritidsgrund, som jeg har haft gennem 15 år. Alle årene har jeg haft et ca 15 kvadratmeter stort kolonihavehus på grunden. Kolonihavehuset er med senge og gasblus og er anmeldt som weekendhytte. Der er hverken indlagt vand, kloak eller strøm, men der er tørkloset og solcelle.

Grunden er 1665 m2, men kan ikke udstykkes. Jeg har således blot betalt skat af grunden. Gennem alle årene har jeg benytte hytten som sommerhus og overnattet der mv.Jeg købte grunden for 100.000 kroner og forventer at sælge for 400.000 kroner, og jeg betaler topskat af min indkomst.

Skal jeg betale skat af et eventuelt overskud ved salget, eller kan jeg benytte parcelhusreglen? Hvis jeg skal betale skat, kan jeg så trække et »vedligeholdelsesfradrag« for drift af grunden fra fortjenesten, og hvor meget er det i givet fald?

Med venlig hilsen P.

! Det er en betingelse for skattefrihed, at den på grunden beliggende bygning er egnet som fritidsbolig. Det slog Højesteret fast i 2002 vedrørende en hytte på 15 kvadratmeter.

Ud fra din beskrivelse vil jeg vurdere, at du opnår skattefrihed, da der er senge og gasblus, og da bygningen er anmeldt som »weekendhytte«.

Du har mulighed for at få et bindende svar om beskatningen fra Skat. Det koster et gebyr på 400 kroner. Du kan læse mere om bindende svar på www.skat.dk

Med venlig hilsen Erik Øvlisen, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk