Skat udskyder fejlrettelse af forskudsskat

Skat arbejder på at rette fejlen i forskudsopgørelsens beregning af ejendomsværdiskat, men den bliver ikke rettet inden torsdag morgen, som hidtil lovet.

Foto: Mads Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er endnu ikke lykkedes Skat at rette en fejl i beregningen af ejendomsværdiskat, der betyder, at op mod 386.000 danskere har fået forkerte forskudsopgørelser.

Skat oplyste i en pressemeddelelse fredag den 13. november, at SKAT havde konstateret fejl i forskudsopgørelsen ved beregning af ejendomsværdiskat. Skats IT-leverandør KMD arbejder på at rette fejlen, men den er ikke rettet inden torsdag morgen, som hidtil lovet.

»Vi er kede af fejlen og de problemer, det giver for borgerne. Men vi ved, at vores IT-leverandør arbejder på at få fejlen rettet, men det er ikke muligt for dem at oplyse, hvornår det forventes at ske. Fejlen har ingen konsekvenser for borgerne på nuværende tidspunkt, da forskudsopgørelsen vedrører indkomståret 2016,« siger Jonatan Schloss, der er kundeservicedirektør i SKAT.

Også hos KMD beklager man fejlen.

»Vi arbejder i øjeblikket på at rette en teknisk fejl i beregningen af ejendomsværdiskat, der berører cirka 386.000 borgeres forskudsopgørelser. KMD har sat alle sejl til for at løse den aktuelle problemstilling, siden den blev konstateret fredag den 13. november. Vi er løbende i en god og konstruktiv dialog med SKAT om situationen. Fejlen forventes at være rettet inden for en overskuelig periode. Vi beklager fejlen og de gener, den måtte have for de berørte borgere,« siger pressechef i KMD Christoffer Hellmann.

Skat offentliggjorde tirsdag 10. november forskudsopgørelsen for 4,9 millioner borgere. Hvis man er forudlønnet, så skal rettelser til forskudsopgørelsen indberettes inden 10. december. Hvis man er bagudlønnet, så har man til 10. januar 2016.