Skat tyvstarter: Nu kan du se, om du skal have penge tilbage

Skattestyrelsen har nu åbnet for adgangen til årsopgørelsen for 2020. Dermed kan 4,6 mio. borgere se, om de have penge retur.

Nu kan du tjekke, om du skal have penge tilbage i skat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Traditionen tro har Skattestyrelsen – det tidligere Skat – åbnet for adgangen til årsopgørelsen før tid.

Lige nu vælter det ind med besøgende på skat.dk, der vil se, om de skal have penge tilbage – eller om de skal betale.

Fredag aften klokken 19.20 stod 376.813 personer i kø.

»Vi er nu klar til at teste systemerne, og derfor har vi åbnet for, at 4,6 millioner danskere kan se deres årsopgørelse nu. Mens vi tester og justerer systemerne, vil man kunne opleve perioder med ustabil drift, ligesom der kan være begrænset adgang til TastSelv fra udlandet,« siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Tre ud af fire får penge tilbage

Det er nærmest blevet en folkesport blandt danskerne at tjekke, om årsopgørelsen udløser dejlige skattekroner retur eller en sur ekstraregning.

Allerede fra morgenstunden var tusindvis af danskere – forgæves – inde for at tjekke, om adgangen til årsgørelsen for 2020 var åben. Ved 08.30-tiden fredag var knap 70.000 personer i kø.

Skattestyrelsen udbetaler overskydende skat fra 9. april. Sidste frist for ændringer til årsopgørelsen er 1. maj 2021.

Normalt får cirka tre ud af fire skatteydere penge tilbage i skat. Den sidste fjerdedel skal enten efterbetale penge til staten eller har ramt nogenlunde plet med skattebetalingen.

»Skat er ikke enkelt, og derfor sidder vi klar til at hjælpe hen over weekenden. Der er stor hjælp at hente for mange på vores hjemmeside, men vi svarer også på generelle spørgsmål på Facebook, Twitter og chatfunktionen på skat.dk. Fra mandag er vi også klar til at svare på spørgsmål over telefonen. Men med 4,6 mio. årsopgørelser ude, er der mange, der gerne vil have hjælp samtidigt. Det kan betyde, at nogen kan opleve ventetid,« siger Karoline Klaksvig.

Få en skatteeksperts bud på de fem mest oversete fradrag her.