Skat sender over 11.000 forsinkede rykkere ud

Et teknisk problem gør, at Skat først nu er begyndt at sende rykkere ud for opkrævning af bilafgifter til cirka 11.300 personer. Rykkerne kan stamme fra afgifter, der er to år gamle.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Skat har sendt rykkere for ubetalt bilafgift ud til omkring 11.300 danskere, efter IT-problemer har standset udsendelsen af opkrævningerne de seneste to år.

»Skat har 17. juni 2014 udsendt rykkere for periodiske afgifter til cirka 11.300 borgere,« siger René F. Jørgensen, underdirektør for Betaling og Regnskab i Skat, i en skriftlig udtalelse til Berlingske Nyhedsbureau.

Skat oplyser, at man ikke har kunnet sende rykkere ud i perioden 6. juni 2012 til 1. juni i år. Årsagen er, at der 6. juni for to år siden blev indført et nyt digitalt motorregister.

»Implementeringen af den nye teknik har betydet, at Skat først er blevet klar til at udsende rykkere ved udgangen af 2013,« siger René F. Jørgensen.

Han oplyser, at rykkerne bliver sendt ud i mindre portioner, og at der ikke vil blive sendt opkrævninger ud i løbet af sommerferien.

»For at sikre at vi kan give de borgere, der henvender sig, den nødvendige service, sender vi rykkerne ud trinvis. Derfor er der i øjeblikket borgere, som modtager rykkere for afgifter, som skulle have været betalt i 2012 og 2013,« siger René F. Jørgensen, som forventer, at alle rykkere er sendt ud inden slutningen af september.