Skat på jagt efter riges skjulte formuer

Op mod en halv milliard kroner håber Skat at inddrive i skatter og bøder i det såkaldte kreditkortprojekt, hvor myndighederne er i gang med en omfattende optrevling af velhaveres skjulte formuer i udlandet.

Med adresse i Monaco kan man slippe for den danske indkomstskat - men så må man ikke opholde sig alt for mange dage om året i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto: Oliver Weiken/EPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I går blev den første tiltale rejst mod en kendt dansk golfspiller, og Bagmandspolitiet er på vej med flere sager mod blandt andre sportsfolk og erhvervsfolk, der er kendt i offentligheden. Det skriver Børsen.

»Vi kan bekræfte, at vi har rejst tiltale mod golfspilleren, og at det sker som led i Projekt Kreditkort. Der er en række sager, som fortsat er under efterforskning, og de er mere eller mindre spektakulære, både beløbs- og personmæssigt,« siger vicestatsadvokat Per Fiig hos Særlig Økonomisk Kriminalitet (SØK), som er bagmandspolitiets formelle navn. I alt har SØK foreløbigt rejst tiltale i 26 sager.

I det såkaldte kreditkortprojekt har Skat gennemgået flere millioner transaktioner med udenlandske kreditkort, der har været brugt i Danmark. Formålet er at spore danskere, der bor her, men har opgivet adresse i udlandet og dermed ikke har betalt skat i Danmark.

Hos Skat regner projektleder Ove Christensen med at opkræve op mod en halv milliard kroner. Det sker dels ved at få den manglende skat indbetalt og dels ved de bøder, der følger efter.

»Vi regner med, at der kommer flere sager i forbindelse med kreditkortprojektet. Vi håber på, at 500 millioner kroner bliver slutresultat, når vi er endeligt færdige med opkrævning af skat og bøder,« siger Ove Christensen.