Skat på golf?

Verdens ottende største økonomi er så meget på spanden, at Californiens guvernør Arnold Schwarzenegger vil indføre skat på golfrunder, reparation af bilen, dyrlægehjælp og sportsbegivenheder.

Lost Canyons er en af Californiens fantastiske golfbaner, hvor man måske frem over skal betale en afgift til staten for at spille. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Christian Mostrup

Underskuddet på budgettet i Californien nærmer sig 42 milliarder dollar, og derfor er statens republikanske guvernør på udkig efter muligheder for at hente flere indtægter, samtidigt med at han lægger op til store besparelser. Men hans forslag til nye skatter og afgifter er mildest talt ikke populære.

Et af forslagene går ud på at beskatte hver eneste runde, som golfspillere går på en af Californiens fantastiske baner.

"Vi er gamle og har trukket os tilbage. Vi har ikke brug for flere skatter. Golf er vores eneste luksus," beklager Fred Mayers sig over for nyhedsbureauet AP.

I modsætning til de fleste andre stater betaler man i Californien ikke skat eller moms af alle serviceydelser, så forslaget om at indføre skatter på særligt udvalgte områder er kontroversielt, siger Scott Pattison fra den amerikanske sammenslutning af finansembedsmænd.

"Det er så politisk vanskeligt at gennemføre, at det normalt er blandt de sidste ting, man griber til," siger han til AP.

I forvejen er der i Californien afgifter på gavepapir, lejefilm og udlejning af festtøj.

De nye afgifter skal indbringe 14 milliarder dollar, mens lån på 10 milliarder og besparelser på 17 milliarder skal afhjælpe det budgetterede underskud på 42 milliarder dollar de kommende 17 måneder.

Læs også: Verdens værste skatter