Skat opsporer danskere i skattely

Flere og flere danskere i skattely køber bolig i Danmark. Ti procent købes fra Forenede Arabiske Emirater.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvert år bliver 400 danske boliger købt af personer med adresse i udlandet. Det er især folk - udlændinge eller udlandsdanskere - fra Tyskland, der køber ind. Men de senere år er der sket en stigning i indkøb af boliger fra folk i lande i skattely. Det skriver LOs Ugebrevet A4.

Udviklingen får nu Skat til at se nærmere på sagen. Og Preben Buchholtz Hansen, afdelingschef for Skats enhed for økonomisk kriminalitet, siger, at det kan lugte af skatteplanlægning.

Skat vil nu undersøge, om der er skattespekulanter, som har adresse i udlandet, men bor i Danmark. Forklaringen på fænomenet kan dog ligge lige for.

- For langt størstedelen vil der være en naturlig forklaring. Udenlandske ambassader køber ejendomme i Danmark, og store virksomheder har ejendomme, som de blandt andet bruger til forskere, siger afdelingschefen.

Han understreger dog, at det i en global verden ikke er unaturligt, at mange boliger i Danmark er ejet af folk, der er ikke-danskere.

- Når jeg ser sådan en liste her, ville jeg for 20 år siden have undret mig, siger Preben Buchholtz Hansen til ugebrevet.

Udlands-statistikken:

Undersøgelsen viser, at 19.365 ejendomme i Danmark er ejet af enten en udlænding eller af en udlandsdansker. 15 procent af disse ejes af en fra Tyskland. På de efterfølgende pladser ligger Sverige, Norge og Storbritannien.

833 boliger ejes af en fra Schweiz, svarende til fire procent af boligerne, mens 182 boliger har "hjemme" i Forenede Arabiske Emirater, svarende til én procent.

Ser man på udviklingen over de seneste tre år, står Schweiz for 20 procent af boligkøbene, mens Forenede Arabiske Emirater står for ni procent. Norge og Sverige har hver købt 37 procent.  /ritzau/