Skat gør det dyrere at pendle

Satserne for befordringsfradrag og skattefri befordringsgodtgørelse falder i 2014 på grund af faldende udgifter til at holde bil.

Foto: Dennis Lehmann.
Læs mere
Fold sammen

Fra næste år bliver det dyrere for danskerne at pendle.

Lavere benzinpriser end ventet gør, at Skatterådet for 2014 sætter befordringsfradraget ned. Mere præcist bliver fradraget sænket fra 2,13 kr. pr. km til 2.10 kr. pr. km, hvis man kører mellem 24 og 120 km til og fra arbejde.

Den lavere sats for kørsel over 120 km bliver sat ned fra 1,07 kr. pr. km til 1,05 kr.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Skat netop har udsendt.

Med billigere benzin falder udgifterne til at holde bil, og det er årsagen til, at der bliver skåret i befordringsfradraget for 2014. Reglerne for befordringsfradrag er uændrede.

Der er fortsat ikke fradrag for befordring for de første 24 kilometer pr. dag mellem hjem og arbejde.

Godtgørelse for at bruge egen cykel, knallert, 45-knallert og scooter er uændret i forhold til år 2013 og ligger på 0,51 kroner pr. kilometer.

Den skattefri befordringsgodtgørelse, som man får, når man kører erhvervsmæssigt i egen bil falder også. For de første 20.000 km falder satsen fra 3,82 til 3,73 kr. pr. km. For kørsel over 20.000 km falder den fra 2,13 til 2,10 kr. pr. km.

- Den skattefri godtgørelsessats påvirkes desuden blandt andet af, at visse driftsudgifter er faldet. Det er eksempelvis blevet væsentlig billigere at forsikre sin bil i det seneste år. Satsen falder også, når bilerne kører længere på en liter brændstof, siger Hanne Søgaard Hansen, der er formand for Skatterådet.