Skat fyrer 375 medarbejdere

Skat begrunder beslutningen om nedskæringer med øget digitalisering og nye arbejdsgange.

Det er blandt virksomheders »aggressive skatteplanlægning«, der er baggrund for omlægningerne i Skat, siger skatteminister Holger K. Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skats medarbejdere er mandag eftermiddag blevet orienteret om, at Skat i løbet af efteråret tager afsked med, hvad der svarer til 375 medarbejdere. Fyringsrunden forklares med nye arbejdsgange og øget digitalisering.

»Med de nye systemer overgår en del af de opgaver, der tidligere har været manuelle, til at blive digitale. Det betyder, at der er behov for en anderledes medarbejdersammensætning,« siger Skats direktør Jesper Rønnow Simonsen i en pressemeddelelse og uddyber:

»På den måde handler moderniseringen af Skat også om at få nye kompetencer i organisationen. I fremtiden vil vi blandt andet komme til at mangle kompetencer inden for IT, dataanalyse, jura og økonomi, hvis det skal være muligt at sikre den målrettede kontrolindsats og inddrivelse,« siger han.

De nye systemer og mere komplekse skatteopgaver betyder, at Skat har brug for specialiserede medarbejdere på en række særlige områder, hvor man i dag mangler kompetencer. Derfor skal Skat i den kommende tid i gang med at rekruttere inden for områder som IT, dataanalyse, jura og økonomi.

»Det er helt afgørende at geare Skat til at kunne løse de nye og voksende udfordringer på skatteområdet. Her tænker jeg blandt andet på opgaver som indsatsen over for skattely-landene, selskabernes aggressive skatteplanlægning og den skatteøkonomiske kriminalitet. Men også problemerne omkring for eksempel social dumping og sort arbejde kræver en særlig indsats,« siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

Afskedigelserne forventes at ske over hele landet og vedrører alle forretningsområder i Skat.