Skat erkender kendskab til ulovlig skatteopkrævning

Hidtil har Skat fastholdt, at myndigheden ikke havde kendskab til ulovlig skatteopkrævning før marts i år. Men Skat blev allerede orienteret om fejlen i 2013.

Finans.dk kan dokumentere, at Skat blev orienteret om IT-fejlen i en mail i juni 2013 - en mail, som Skat selv besvarede. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skat har i to år talt usandt om en IT-fejl, der har betydet, at et ukendt antal danskere opkræves for meget i ejendomsskat. Underdirektør Sanne Kjær har tidligere udtalt til Finans.dk, at Skat først blev bekendt med problemet i marts, men en mail viser noget andet.

Finans.dk kan dokumentere, at Skat blev orienteret om IT-fejlen i en mail i juni 2013 - en mail, som Skat selv besvarede.

Skat erkender over for Finans.dk, at man har talt usandt i sagen.

Rigsrevisionen har haft Skat under skærpet opsyn siden 2012 med fokus på netop skatteopkrævningen, men den løbende overvågning af skattemyndigheden blev standset i slutningen af sidste år.

Den nye skandalesag er endnu et svigt fra Skats side, lyder det fra Statsrevisorerne, der også tidligere har udtalt sig kritisk.

»Det bliver ikke mere betryggende, når Skat kommer med de udsagn, for et eller andet tyder på, at Skat ikke har overblik over, hvad de har gang i. Det er yderst uheldigt. Det er en alvorlig sag. Selvfølgelig kan der forekomme fejl, for det er mennesker, der har med det at gøre. Men man kan ikke tillade sig bare at overse det. Det er et svigt. Det kan man bare ikke gøre,« siger Peder Larsen (SF), formand for Statsrevisorerne, til Finans.dk.

Skat overvejer nu, om Rigsrevisionen skal orienteres om sagen.