Skat efterlyser: Hvor er ejerne til 90 millioner kroner

Skat er i vildrede. Hvem er de godt 8.500 ejere til i alt 90 millioner kroner? Findes ejerne ikke inden for 12 måneder, tilfalder pengene statskassen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tale om en noget usædvanlig efterlysning, som Skat bringer i dag i Statstidende. Hvor er ejerne af cirka 90 millioner kroner?

Alle konti i danske pengeinstitutter skal have tilknyttet navn, adresse og CPR-/CVR-nr. eller lignende, der kan identificere ejerne.

De danske banker har nu gennemført en omfattende oprydning i deres kundekartotek, og fundet frem til 8.500 konti, hvor det ikke har været muligt at identificere ejerne

Skat efterlyser derfor i dag i Statstidende ejere til disse konti. Kontiene er oprettet i danske pengeinstitutter og har et samlet indestående på cirka 90 millioner kroner. Findes ejerne ikke inden for 12 måneder, tilfalder pengene statskassen.

»Vi har ingen interesse i at inddrage pengene. Vi vil meget hellere have fundet ejerne, og derfor efterlyser vi ejerne i Statstidende«, fortæller Johnny Schaadt, der er underdirektør i Skat.

Inden ejerne bliver efterlyst i Statstidende skal pengeinstitutterne have haft kontiene spærret i mindst 2 1/2 år forinden. Hvis ejeren ikke har identificeret sig over for pengeinstituttet i denne periode, så bliver kontoen efterlyst i Statstidende i 12 måneder.

»Samlet set bliver der brugt mindst 3 1/2 år på at finde ejerne. Hvis det ikke lykkes at finde ejerne i den periode, så tilfalder pengene statskassen. Hvis man derimod mener, at man er én af de efterlyste ejere, så skal man kontakte pengeinstituttet,« forklarer Johnny Schaadt.

Også Finansrådet ønsker hurtigst muligt at finde ejerne til de mange millioner.

»Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan, for at disse penge kommer tilbage til deres rette ejer, men i de tilfælde, hvor det ikke har været muligt efterlyser vi dem nu offentligt. Hvis ikke nogen melder sig, ryger pengene i statskassen«, understreger Kasper Svendsen, der er skattechef i Finansrådet.

Skat har modtaget oplysninger fra 38 banker om de mange konti med et samlet indestående på cirka 90 millioner kr. Beløbene på konti svinger meget. Der er 114 konti med indestående på over 100.000 kr. og 1.720 konti med indestående på mellem 301 kr. og 500 kr. Kontoen med det højeste indestående, har 5,6 millioner kr. på bankbogen.