Skat anklages for at stække konkurrencen på brugtbilsmarkedet

Foto: Martin Dam Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skat forhindrer danskere i at købe billige, let brugte biler fra udlandet ved at opkræve registreringsafgifter med udgangspunkt i urealistisk høje udsalgspriser, skriver Finans.

Sådan lyder kritikken fra både bilejernes interesseorganisation, FDM, og brugtbilshandlernes brancheorgan, DBFU, på baggrund af en konkret sag, hvor en virksomhedsejer kom i klemme, da han ville importere en næsten ny Mercedes-camper fra Tyskland.

Virksomhedsejeren, Thomas Bülow, fik besked på at indbetale 711.000 kr. i registreringsafgift, efter at Skat havde bedt Mercedes i Danmark om at oplyse, hvad bilen kostede fra ny. Ifølge Mercedes var prisen 1,4 mio. kr., og Skat var uimodtagelig over for argumenter om, at tilsvarende biler var sat til salg langt billigere på Bilbasen.

Men det er stærkt problematisk at involvere netop den danske importør i afgiftsberegningen, fordi importbiler er i direkte konkurrence med importørens egne biler, lyder det fra flere sider.

- Det er ultra-uheldigt for prisdannelsen af brugte biler i Danmark, siger forbrugerøkonom i FDM Allan Skytte Christensen til Finans.

Direktør Karl-Ove Pedersen fra brugtbilhandlernes brancheorganisation, DBFU, er enig.

Skat vil ikke kommentere den konkrete sag, men oplyser i en skriftlig udtalelse til Finans, at importøren skal tage udgangspunkt i, hvad bilen skønnes at kunne sælges til.