Skat advarer mod fupmails fra Skat

Du skal ikke tro på det, hvis du får en mail fra Skat, hvori du bliver lovet mere end 1.000 kroner.

Foto: Claus Fisker. Tro ikke på det, hvis du får en mail om, at Skat vil sende dig penge - det er sandsynligvis et fupnummer.
Læs mere
Fold sammen

Det lyder for godt til at være sandt, når Skat lover dig 1.138 kroner via en besked, der måske er havnet i din mailindbakke. Og det er det også.

Ifølge hjemmesiden newsbreak.dk florerer der i øjeblikket fupmails med Skat som afsender, men hvor den virkelige afsender har en helt anden agenda.

- Der udsendes for tiden mange falske e-mails til danske borgere og virksomheder, som misbruger Skatteministeriets og Skats navn og logo for at få oplyst kontokortinformationer, som så kan misbruges, siger Jack Johansen, der er kontorchef i Skat Informationssikkerhed, til newsbreak.dk.

Kontorchefen vurderer, at der er blevet udsendt flere hundrede tusinde e-mails med de falske løfter siden november sidste år, og Skat forsøger at ruste danskerne, så de ikke ryger i fælden.

- Vi har iværksat en lang række foranstaltninger, der skal modvirke de falske e-mails. Vi har eksempelvis lagt servicemeddelelser på skat.dk, hvor vi advarer mod disse phishing e-mails. Vi politianmelder de større phishing kampagner, og så har vi kontrakt med et eksternt sikkerhedsfirma, som får lukket de servere ned, hvorfra de pågældende e-mails udsendes, siger kontorchefen.

Jack Johansen understreger, at Skat aldrig udsender e-mails, hvori de beder om CPR-nummer eller kontooplysninger. Al overskydende skat blive overført til skatteydernes NEM-konti, pointerer kontorchefen.