Skat advarer mod fupmails fra Skat

Du skal ikke tro på det, hvis du får en mail fra Skat, hvori du bliver lovet mere end 1.000 kroner.

Tro ikke på det, hvis du får en mail om, at Skat vil sende dig penge - det er sandsynligvis et fupnummer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det lyder for godt til at være sandt, når Skat lover dig 1.138 kroner via en besked, der måske er havnet i din mailindbakke. Og det er det også.

Ifølge hjemmesiden newsbreak.dk florerer der i øjeblikket fupmails med Skat som afsender, men hvor den virkelige afsender har en helt anden agenda.

- Der udsendes for tiden mange falske e-mails til danske borgere og virksomheder, som misbruger Skatteministeriets og Skats navn og logo for at få oplyst kontokortinformationer, som så kan misbruges, siger Jack Johansen, der er kontorchef i Skat Informationssikkerhed, til newsbreak.dk.

Kontorchefen vurderer, at der er blevet udsendt flere hundrede tusinde e-mails med de falske løfter siden november sidste år, og Skat forsøger at ruste danskerne, så de ikke ryger i fælden.

- Vi har iværksat en lang række foranstaltninger, der skal modvirke de falske e-mails. Vi har eksempelvis lagt servicemeddelelser på skat.dk, hvor vi advarer mod disse phishing e-mails. Vi politianmelder de større phishing kampagner, og så har vi kontrakt med et eksternt sikkerhedsfirma, som får lukket de servere ned, hvorfra de pågældende e-mails udsendes, siger kontorchefen.

Jack Johansen understreger, at Skat aldrig udsender e-mails, hvori de beder om CPR-nummer eller kontooplysninger. Al overskydende skat blive overført til skatteydernes NEM-konti, pointerer kontorchefen.