Skal vi alle betale for ekstra parkeringspladser?

Stor udgift til alle virker urimelig for beboere uden bil. Læs svaret i dagens privatøkonomiske brevkasse.

Skal alle betale for ekstra parkeringspladser? Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

SPØRGSMÅL?

I en ejerforening er der et antal parkeringspladser og nogle købte garager med leje på ca. kr. 900 månedlig. Da flere beboere har to biler, er det begyndt at knibe med pladsen.

Kan et flertal ved en general­forsamling vedtage, at udgiften til etablering af nye p-pladser skal ­deles ligeligt? Vedtægten omtaler ikke specifikt noget om P-pladser. Tidligere er der etableret flere P-pladser, og det ­kostede ca. 80.000 kr. pr. lejlighed.

Er det muligt at undgå at betale til flere parkeringspladser, som man ikke selv har behov for?

Med venlig hilsen F.

SVAR!

Parkering er i dag normalt klart reguleret i ejerforeningsvedtægter, men mange foreninger er etableret, længe før parkeringsproblemet var blevet så tungt, som det nu er.

Jeg kender ikke domme, der regulerer det spørgsmål, du rejser, og eftersom jura ikke er en eksakt videnskab, kan jeg desværre ikke give dig et klart svar.

En fremgangsmåde kan være at ændre vedtægten, sådan at spørgsmålet løses på den måde, i hvert fald for fremtiden. Om det, I vedtog for ti år siden, kan ændres, afhænger af, hvad bestemmelsen nærmere gik ud på.

En gennemgang af jeres forenings historik på dette og sammenlignelige områder kan muligvis være med til at afklare, hvad der skal gælde.Mit råd er – helt på linje med min generelle rådgivningspraksis – at gå i dialog og finde en løsning. Det sker bedst ved en drøftelse af behov og muligheder, hvor der appelleres til gensidig forståelse. Der jo mange forskellige løsnings­muligheder, og hvis de forskellige parter ikke stiller ultimative krav, så kan problemet finde sin løsning. Det er ikke lige til, men belønningen er stor: Fred.

Er der store spændinger, så tilkald en advokatmediator. Se mere på www.mediationsinstituttet.dk.

Held og lykke.
Med venlig hilsen Allan Ohms, advokat (H), www.ForumAdvokater.dk