Skal du sælge bolig? Så hurtigt slår køberne til i din kommune

To af årets allerstørste salgsmåneder på boligmarkedet står for døren.

Arkivfoto af hus til salg. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Traditionelt topper boligsalget i maj og juni, hvor priserne typisk får et nøk opad, mens salgstiderne får et nøk nedad, og nogle steder i landet behøver sælgerne ikke trille tommelfingre længe.

Det skriver boliga.dk

Boliga har undersøgt, hvilken størrelse boliger der hurtigst bliver solgt*, og statistikken viser, at små lejligheder og huse i mellemklassen hurtigst får nye ejere.

I gennemsnit har det i løbet af det seneste år taget 76 dage for en lejlighed mellem 0-80 kvadratmeter at blive solgt, mens lejligheder over 120 kvadratmeter har den længste salgstid med134 dage i snit.

Her kan du se salgstiderne i de enkelte regioner. Fold sammen
Læs mere

På husmarkedet er det villaer og rækkehuse på mellem 80-120 kvadratmeter, som ryger hurtigst af markedet efter gennemsnitligt 159 dage, mens landets største huse på over 120 kvadratmeter bliver afsat efter 198 dage i snit.

Vestegnen rykker


Det er dog ikke kun størrelsen, der er afgørende for, hvor hurtigt sælgerne kommer af med boligerne, men i høj grad også områderne.

Den københavnske vestegn ligger i øjeblikket lunt i mange af boligstatistikkerne, og blandt andet sælgere af små lejligheder i Vallensbæk Kommune har kunnet se deres boliger blive solgt i rekordfart. Blot 47 dage har det i snit taget at afsætte en lejlighed under 80 kvadratmeter, og her halter selv Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune efter på salgstiderne.

De hurtigste hussalg har fundet sted i Albertslund Kommune, hvor villaer og rækkehuse på mellem 80-120 kvadratmeter har fået nye ejere efter 56 dage i snit, og lidt længere mod øst i Hvidovre Kommune finder man de hurtigste salg på markedet for de største villaer. Her har det taget 78 dage i snit at få solgt huse på over 120 kvadratmeter.

Se hvor hurtigt boligerne bliver solgt i din kommune

Villaer/rækkehuse
Ejerlejligheder

*Boliga har kun udregnet en salgstid, hvis der har været min. 20 salg i hver størrelseskategori i hver kommune det seneste år. Salgstider angiver, hvor lang tid der går, fra boligerne kommer på markedet, til de er blevet solgt.