Sjusk forsinker penge fra boligpulje

Efter 10 dage er der kun givet tilsagn om tilskud fra renoveringspuljen til 2.000 ansøgere. Målet var ellers 3.000 om ugen.

100.000 har søgt om tilskud fra den 1,5 milliarder kroner store renoveringspulje. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Det går langsomt med at behandle ansøgningerne om tilskud fra renoveringspuljen. Ifølge Dansk Byggeri kan det i sidste ende betyde flere arbejdsløse håndværkere. Ifølge Berlingske Business er der på 10 dage kun ekspederet 2.000 ansøgninger i Erhvervs- og Byggestyrelsen, og det er under de 3.000 om ugen, der ellers var målet.

- Nu når det viser sig, at sagsbehandlingen går så langsomt, at problemet med at håndværkerne ikke kan komme i gang med arbejdet er blevet endnu større. De har tilbud hængende, som de ikke ved, om de får igennem. Det kan betyde, at de bliver nødt til at afskedige medarbejdere, siger erhvervsteknisk chef i Dansk Byggeri Niels Nielsen til Berlingske Business.

Vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen Henning Steensig forklarer langsommeligheden med alt for mange sjuskede ansøgninger, som det tager længere tid at behandle.

100.000 har søgt om tilskud fra den 1,5 milliarder kroner store renoveringspulje. Puljen er endnu ikke brugt, og derfor forventer man, at alle får tilsagn. Ansøgningerne skulle færdigbehandles inden for de næste to måneder, men med en hastighed på 2000 om ugen er denne tidshorisont ikke realistisk.

/ritzau/

Læs også på Business.dk:  Dårlig ide, men tak for pengene