Sjællands boligpriser stikker af

Prisforskellene på det danske boligmarked vokser, da de sjællandske boligpriser stiger hurtigere end resten end landet.

Strandvejen i Helsingør med udsigt til Kronborg slottet. Fredag den 13. marts 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De københavnske og sjællandske boligejere kan se deres boliginvesteringer vokse i højere tempo end i resten af landet. I Københavns omegn er salgsprisen på en villa eller et rækkehus således over dobbelt så høj som i resten af landet.

Det skriver boligsiden.dk

I løbet af de seneste seks år er de regionale prisforskelle på det danske boligmarked øget markant. I januar 2010 var de københavnske boligpriser 79 procent højere end resten af landet. I dag er forskellen øget til 141 procent.

»Det er bemærkelsesværdigt, hvor meget ekstra afstand priserne i hovedstadsområdet har lagt til de gennemsnitlige huspriser på landsplan. Forskellen er øget fra top til bund på boligmarkedet, men man skal bide mærke i, at det ikke gøre sig gældende, når vi ser på antallet af bolighandler, der især er dykket i Københavnsområdet i år, mens det stort set holder niveauet i de fleste andre landsdele,« siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Vest- og Sydsjælland er den eneste region, hvor antallet af bolighandler er steget siden samme periode sidste år. I regionen er priserne salgspriserne steget med 3,2 procent, hvilket er 0,6 procentpoint lavere end landsgennemsnittet på 3,8 procent.

»Boligmarkedet går ikke dårligt i Vest- og Sydsjælland. De mange bolighandler i år vidner om stor aktivitet og et godt flow af boliger. Men de andre landsdele klarer sig bare bedre på prisen, og de trækker gennemsnittet så meget op, at landsdele som Bornholm og Vest- og Sydsjælland sakker agterud,« siger Birgit Daetz.