Sidste udkald for afdragsfrit boliglån til 2,5 procent i rente

Den afdragsfrie variant af Nykredits 30-årige fastforrentede 2,5 procent-lån nærmer sig hastigt kurs 100, hvilket er skæringspunktet for, hvornår et realkreditselskab tager lånet ned fra hylderne. Det vil betyde, at det populære to procents-lån uden afdrag er alene på tronen til en kurs på knap 96.

Det fastforrentede lån til 2,5 procent uden afdrag er tæt på at lukke, skriver Nykredit. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal skynde sig, hvis man vil have fingrene i Nykredits 30-årige afdragsfrie 2,5 procent-lån, som er steget med omkring et kurspoint på bare halvanden uge. Med en gennemsnitskurs på 99,9 i går, kan det nemlig meget vel være dagen, hvor kursen overskrider 100, som er skillelinjen mellem, om lånet er åbent eller lukket for tilbud.

»Det afdragsfrie 2,5 procent-lån er dermed millimeter fra at lukke. Boligejere, som står over for et 30-årigt fastforrentet lån med afdragsfrihed, har lige nu to lån at vælge mellem: mere præcist 2,5 procent i en kurs tæt på 100 eller to procent i en kurs omkring 96,« skriver seniorøkonom Jeppe Borre i en kommentar.

Trods den attraktive kurs blot et mulehår fra 100 på 2,5 åprocent-lånet uden afdrag, peger Nykredits pil på to procent-lånet.

»Årsagen findes i detaljerne, som primært er ydelsen, kursfølsomhed og sidst men ikke mindst kurstabet. Den månedlige ydelsen er lavere på to procent-lånet. Her er ydelsen 1.990 kr. pr. mio. efter skat, mens ydelsen på 2,5 procent-lånet er 240 kroner højere,« pointerer Jeppe Borre.

Han fremhæver desuden, at kursfølsomheden er højest på to procent-lånet, hvilket er en fordel, hvis renterne begynder at stige.

»Så falder værdien af restgælden dermed i højere grad. Ændringen i restgældsværdien ved rentestigning såvel som –fald realiseres kun, såfremt lånet indfries, f.eks. ved en flytning. Hvis renten derimod falder, så stiger restgældsværdien, hvilket er risikoen med to procent-lånet, som hænger sammen med det større kurstab,« skriver han.

Til gengæld er ulempen ved to procent-lånet netop den lavere kurs på omkring 96 mod knap 100 på 2,5 procent-lånet.

2,5 procent-lånet med afdrag er over kurs 100 og kan dermed ikke optages i øjeblikket. Til gengæld er kursen på lånet med afdrag til to procent over 97.