Sidste udkald for 100 millioner kroner i glemte feriepenge

Har du husket at hæve dine feriepenge? Ellers kan det være sidste chance, oplyser kontoret, der administrerer danskernes feriepenge.

Foto: Brian Bergmann. Ubrugte feriepenge? Tjek det med det samme - ellers ryger pengene videre i systemet.
Læs mere
Fold sammen

Omkring 100 millioner feriekroner samler støv på feriekontoen, vurderer Feriekontoret under Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering, der administrerer danskerne feriepenge. Det skriver Avisen.dk.

»Det er ved at være sidste udkald for en del af feriepengene,« oplyser kontorchef Søren Balslev fra Feriekontoret.

Nogle af feriepengene kan ikke længere hæves, mens andre kan hæves frem til den 30. september. De feriepenge, der stadig kan udbetales, er feriepenge fra den femte ferieuge i ferieåret og feriepenge fra et ophørt ansættelsesforhold, skriver Avisen.dk.

Det er dog også muligt at få udbetalt feriepenge i op til tre år efter udløbet af det pågældende ferieår, hvis man enten kan dokumentere, at en ferie er afholdt, uden at du har hævet feriepenge, eller at ferien måtte aflyses på grund af for eksempel sygdom.

Bliver pengene ikke hævet, ryger de i Arbejdsmarkedets Feriefond, hvor de anvendes til at støtte feriemuligheder for lønmodtagere, skriver Avisen.dk.

Da det kan knibe med at huske feriepengene, er det ifølge faglig chef i HK/Privat Jesper Schmidt Sørensen en god idé med mere information til lønmodtagerne om, at de kan tabe retten til deres feriepengene, hvis de sover i timen.

»Og så må opfordringen være, at folk tjekker, om de har noget til gode på Feriekonto, hvis de er i tvivl, og sørger for at rejse kravet hurtigst muligt,« siger Jesper Schmidt Sørensen til Avisen.dk.