Seks sommerhuse på tvang i velhaver-striben

Den nordøstlige del af Nordsjælland er kendt for at have nogle af landets højeste sommerhuspriser, men af og til dukker der en mulighed op for at gøre en god handel.

Hornbæk er et populært sommerhusområde, men alligevel er enkelte fritidshuse sendt på tvangsauktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

I sidste uge blev to sommerhuse i Hornbæk bortauktioneret, og nu er yderligere to fritidshuse i Hornbæk blevet begæret på tvang, hvilket også er tilfældet for to stk. i Gilleleje, ét i Græsted og ét i Tisvildeleje. Det skriver Boliga.dk

I hele 2013 er der hidtil blevet tinglyst 16 tvangsauktioner i det nordligste Sjælland, hvor kvadratmeterprisen i halvdelen af tilfældene endte under 10.000 kr., og det er et ganske lavt beløb i et område, hvor det ikke er usædvanligt, at der betales mere end 20.000 kr. pr. kvadratmeter for et sommerhus.

Ifølge direktør Frederik Rovsing fra tvangsauktionsportalen itvang.dk skal man dog som køber gøre sit forarbejde grundigt, inden man handler på tvangsauktion.

- Man har ikke de samme sikkerheder, som hvis boligen handles i en almindelig ejendomshandel. Man kan derfor med fordel alliere sig med en byggesagkyndig til at gennemgå ejendommen samt en advokat, som kan hjælpe med det juridiske, siger han.

Naboer gnubber skuldre

Sommerhusområderne i det nordligste Sjælland har altid været en magnet for købere fra de de velhaverbyerne lige nord for København.

En tidligere Boliga-undersøgelse af whiskeybæltets sommerhuskøbere har vist, at boligejerne i Vedbæk, Holte, Virum, Hellerup og Charlotttenlund foretrækker at købe fritidsbolig i Vejby, mens Hørsholms købere søger mod Hornbæk og køberne i Allerød og Lyngby vender blikket mod Gilleleje.

Itvang.dk’s seneste analyse af tvangsauktionsmarkedet viser, at kvadratmeterprisen på et bortauktioneret sommerhus i gennemsnit er 38 procent lavere, end hvis man køber det i almindelig fri handel.

Se de seks sommerhuse i Nordsjælland her