Se om du kan få 5 procent på din lønkonto

Mens de fleste af landets banker tilbyder næsten nul procent i rente på indlån, kan man i Lån og Spar Bank få hele fem procent i rente på sin lønkonto op til 50.000 kroner. Det kræver dog, at man opfylder bankens betingelser.

For at kunne oprette en lønkonto i Lån & Spar Bank kræver det, at du er medlem af en af de 44 fagforeninger, der samarbejder med banken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lån og Spar Bank går imod strømmen, og tilbyder nu fem procent i rente på en lønkonto på de første 50.000 kroner. Det er godt og vel fem procent højere end de fleste andre banker ifølge Mybanker.dk, der sammenligner priser på tværs af bankerne.

Men tilbuddet er ikke for alle. For at kunne oprette en lønkonto i Lån & Spar Bank kræver det, at du er medlem af en af de 44 fagforeninger, der samarbejder med banken. Det er eksempelvis Djøf, Centralforeningen for Stampersonel, Danmarks Lærerforening, Forbrugsforeningen og Ingeniørforeningen i Danmark.

Samtidig kræver det, at man bliver helkunde i Lån & Spar Bank med undtagelse af eventuelle realkreditlån.

Ifølge kommunikationschef Peter Jensen fra Mybanker.dk er der alligevel ingen tvivl om, at tilbuddet er unikt i dagens marked. Han opfordrer dog potentielle bankkunder til at tage deres forbehold, inden de skifter.

»Man skal huske at tage in mente, at der er krav om helkundeforhold. Får du fem procent af dine 20.000 kroner på lønkontoen, men betaler en højere rente på din bil eller dit boliglån til gengæld, så er det ikke sikkert, at det er den bedste deal. Man skal tænke hele pakken med, inden man flytter over,« siger han.

Lån & Spar Bank vil ikke oplyse, hvor mange kunder der har en lønkonto med fem procent i rente, men HR- og kommunika­tionsdirektør Keld Thornæs fortæller dog, at produktet har »massiv interesse«.

»Det er et unikt tilbud. Det skyldes det forhold, at det er unikt at kunne få fem procent i rente på sin lønkonto,« siger han.