Se hvor boligejere har tjent mindst en halv million kroner

Boligprisernes optur har forgyldt tusinder af ejere i Danmark. Men det er især i og omkring hovedstaden, at priserne er steget. Se listen over de kommuner, hvor huspriserne er steget med mindst en halv million kroner siden bunden.

Prisstigninger på huse breder sig over hele landet.  (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny opgørelse fra brancheforeningen Finans Danmark er behagelig læsning for tusindvis af boligejere i landet. Den viser nemlig, at boligpriserne fortsætter med at stige over store dele af landet på både huse eller lejligheder.

Samlet set steg huspriserne med 1,1 procent på landsplan i 1. kvartal 2017, mens lejlighedspriserne steg med 2,3 procent. Det betyder, at husene over det seneste år er steget med fire procent, mens lejlighederne er steget med 7,9 procent på et år.

»Uanset om vi kigger på prisudviklingen på huse eller lejligheder, er det flotte tal, vi bliver mødt med. Samtidigt viser prognoser fra både Nationalbanken, Vismændene, regeringen og os selv i Nordea, at der er yderligere stigninger i vente. På den baggrund kan boligejerne være godt tilfredse. 2017 er begyndt godt, og meget tyder på, at det også ender godt,« skriver chefanalytiker i Nordea Lise Nytoft Bergmann i en kommentar.

Det er især boligejere i og omkring hovedstaden, der kan glæde sig. Listen over de kommuner, hvori husejere har set en værdistigning på mindst en halv million kroner på deres ejendom, er domineret af de hovedstadskommuner, hvor priserne i forvejen var højest.

Se listen over de største prisstigninger og de aktuelle priser her:

 


I ni kommuner er huspriserne steget med mere end en million kroner, siden de var lavest, og København, Frederiksberg, Gentofte og Lyngby-Taarbæk kommuner er værdistigningen på over 1,5 mlllioner kroner.

 

»Nogle husejere er blevet ganske formuende de seneste år som følge af de pæne stigninger i boligpriserne. Afhængig af hvornår man har købt sit hus, kan der både være tale om, at man har genvundet størstedelen af det man tabte, da boligboblen brast, men også at man nu er blevet ganske velhavende,« mener Lise Nytoft Bergmann.

I Sydbank kalder økonom Søren Kristensen det en god nyhed, at boligopturen breder sig ud over hele landet. Men han har også fået øje på, at priserne slet ikke stiger over hele landet. Priserne stiger på årsbasis i 70 procent af alle kommunerne, og det er langt fra niveauet inden finanskrisen. Dengang steg priserne i alle kommuner landet over.

»Andelen af kommuner med stigende priser er faldet fra omkring 78 procent i slutningen af 2016 og omkring 86 procent i 2015. Den udvikling kan godt anledning til panderynker, for stigende boligpriser er et vigtigt fundament bag, at opsvinget og forbrugslysten breder sig ud i hele landet,« skriver han i en kommentar.