Se hvem der skal have mest tilbage i skat på tirsdag

På tirsdag ruller milliarder af kroner af for meget betalt skat ind på millioner af danske skatteyderes bankkonti. Se hvor de mange dejlige penge havner.

ARKIVFOTO. Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Når bankerne åbner igen 7. april udbetaler SKAT overskydende skat tilbage til 3,3 millioner danskere. I alt må SKAT punge ud med 17,7 milliarder kroner til dem, der har betalt for meget sidste år.

Det er dog ikke alle, der får lige store gaver fra SKAT. Især indbyggere i flere nordsjællandske kommuner kan se frem til at åbne deres bankkonti efter påsken. Se her, i hvilke kommuner bogerne får gennemsnitsligt mest og mindst udbetalt.

 1. Gentofte     -  9.227 kr.
 2. Rudersdal   -  9.181 kr.
 3. Hørsholm   -  8.258 kr.
 4. Lyngby-Taarbæk -  6.950 kr.
 5. Hillerød      -  6.934 kr.

Disse kommuner får mindst tilbage i skat.

 1. Bornholm   -  4.119 kr.
 2. Samsø      -  4.256 kr.
 3. Lolland      -  4.318 kr.
 4. Albertslund - 4.404 kr.
 5. Langeland   - 4.445 kr

 • Dokumentation: skatteliste
 • Selvom det kan være rart at modtage penge fra SKAT, skal man dog huske på, at det blot drejer sig om penge, man ikke skulle have betalt i første omgang, understreger underdirektør i SKAT, Richard Hanlov.

  »Det er dejligt at få penge tilbage, men det er det jo udtryk for, at man har betalt for meget i skat i løbet af året. Derfor er det vigtigt, at man sikrer sig, at ens forskudsopgørelse stemmer,« siger han.

  Siden 9. marts har danskerne kunnet tjekke på skat.dk, om de har betalt for lidt i skat eller skal have penge tilbage. Her er der også mulighed for at tjekke selvangivelsen.

  »Rigtig mange borgere har ikke noget at selvangive, da SKAT efterhånden får de fleste oplysninger automatisk. Men derfor skal man alligevel kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser. Det gælder fx befordringsfradrag og eventuelle lejeindtægter,« siger Richard Hanlov.