Se dig for: Her udbydes Københavns lejligheder tårnhøjt

I københavner-bydelen Sydhavnen er udbudspriserne og salgspriserne længst fra hinanden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Et af de rigtig gode råd til at begå sig på Københavns lynhurtige boligmarked er at have helt styr på priserne:

Hvad er for dyrt, og hvad må man leve med, hvis man vil have en adresse i de eftertragtede postnumre?

Det er nemlig langt fra altid, at udbudspriserne på hovedstadens  kvadratmeter matcher eller bare er i nærheden af de priser,  lejlighederne rent faktisk bliver handlet for.

En undersøgelse, som Boliga.dk står bag, viser, at de kvadratmeterpriser, ejerlejlighederne i København er blevet udbudt til i første kvartal, ligger helt op til 22 procent over de priser, lejlighederne er blevet solgt for i samme periode.*

Udbudt til over 44.000 kr. pr. kvadratmeter

Det er i den nyere københavner-bydel med bogstavsbetegnelsen SV,  at udbudspriserne og salgspriserne er længst fra hinanden.

I første kvartal blev ejerlejlighederne i bydelen, der ofte bare kaldes Sydhavnen, udbudt til salg med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 44.374 kr.

Mens de lejligheder, der blev solgt i samme periode i gennemsnit blev handlet for 34.522 kr.

Det svarer til, at en lejlighed på eksempelvis 80 kvadratmeter blev udbudt til salg for knap 790.000 kr. mere, end en tilsvarende blev handlet for.

En anelse længere ude

Mens ejerlejlighederne i Københavns indre postnumre bliver udbudt til salg væsentlig højere, end hvad de i gennemsnit bliver handlet for, så er udbudsprisen i hovedstadens ydre egne knap så langt fra den pris, sælger og køber i sidste ende når til enighed om.

I Brønshøj blev ejerlejlighederne i første kvartal således i gennemsnit handlet for 25.571 kr. pr. kvadratmeter, mens udbudskvadratmeterprisen blot lå 600 kr. højere.

Det samme gør sig gældende i Nordvest, Valby og Vanløse - hvor lejlighederne, der kom til salg i årets første måneder, maksimalt blev udbudt til salg for priser 5,2 procent højere end salgskvadratmeterpriserne i samme periode.

Se hvad de københavnske lejligheder er blevet solgt for i 2017

*Boliga har sammenlignet forskellen på den gennemsnitlige udbudskvadratmeterpris med den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris i Københavns bydele i første kvartal 2017.