Se Danmarks dyreste hus – nogensinde

Et hus i Hellerup står netop nu til salg for 79 mio. kr. Det er den højeste udbudspris nogensinde herhjemme.

Et hus i Hellerup står netop nu til salg for 79 mio. kr. Det er den højeste udbudspris nogensinde herhjemme. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

79 millioner kroner. Dyrere kan det ikke blive, hvis man vil ind på det danske boligmarked.

Det er liebhaverejendommen "Oktanten" på A.N. Hansens Allé i Hellerup nord for København, som ifølge boligsiden.dk løber med prisen som det dyreste hus, der har været til salg på det danske marked i de seneste 19 år.Huset er på 683 kvm., hvilket svarer til en pris pr. kvadratmeter på godt og vel 115.000 kroner, ifølge boligsiden.dk.

Huset på A.N. Hansens Allé er udbudt fire millioner højere end det hidtil dyreste hus, der er solgt herhjemme – en villa på Hambros Allé i Hellerup, som blev solgt i juni måned for tre år siden. Salgsprisen lød dengang på præcis 75 mio. kr.
”Ser man på de huse, der er til salg netop nu, rækker huset, som blev solgt på Hambros Allé i Hellerup kun til en placering som det tredje dyreste hus nogensinde. Netop nu er der nemlig to andre huse til salg på boligsiden.dk, som er udbudt dyrere: Det før omtalte på A.N. Hansens Allé samt en villa på Taarbæk Strandvej i Lyngby-Taarbæk, som er udbudt til en pris på 77,9 mio. kr.”, fortæller kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk Birgit Daetz.

Imidlertid spiller prisernes udvikling ind, og hvis man regner med 2011-kroner, ændrer billedet sig i toppen af listen.”Sorteret efter reelle udbuds- og salgspriser er A.N. Hansens Allé i Hellerup landets alle tiders dyreste villa, men regner man med 2011-priser på Top 10-listen, rækker udbudsprisen kun til andenpladsen på listen over de dyreste danske villaer gennem tiderne. Omregnet til dagens mønt kostede villaen på Hambros Allé, der blev solgt for knap tre år siden, nemlig hele 79,6 mio. kr. Med den optik er villaen den dyreste, der nogensinde er udbudt og solgt herhjemme”, siger Birgit Daetz.

Ser man på de ti dyreste villaer, der er solgt eller som netop nu er udbudt herhjemme, er der ikke en af dem, der koster under 50 mio. kr. Jylland er kun repræsenteret en enkelt gang i det fineste selskab, mens de ni øverste villaer på Top 10-listen over landets dyreste villaer alle ligger i København og i kommunerne omkring Strandvejen.

Du kan se mere til "Oktanten" hos Home her.

Køb adgang: Se årets 50 milliardæraspiranter